Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusams skaniausia – lietuviška varškė

Per Rusijoje transliuojamą televizijos laidą, degustuojant varškę, paaiškėjo, kad skaniausia rusų pirkėjai laiko bendrovės „Pieno žvaigždės“ gaminamą varškę „Svalia“.
Varškė
Varškė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Konkursas, kurį rengia televizija, vyksta dviem etapais: iš pradžių prekę įvertina atsitiktiniai Maskvos parduotuvių pirkėjai, o vėliau – ekspertai. Šie atlieka gaminių cheminį tyrimą, patikrina, ar produktas atitinka visus valstybinius standartus, o tuomet skelbiamas nugalėtojas.

Kaip tvirtina programos kūrėjai, „liaudies ekspertizė“ pati objektyviausia, rašo „Lietuvos rytas“.

Lapkričio laidoje „Kontrolinio pirkinio“ konkursui buvo pateiktos penkių populiariausių prekių ženklų varškės pakuotės. Vertintojai nežinojo, kokia varškė pateikta jų teismui.

Už lietuvišką „Svalią“ balsus atidavė dauguma pirkėjų. Paskui į darbą kibo ekspertai. Tik pagal vieną rodiklį – baltymų kiekį – pirmoji vieta atiteko kitai varškės rūšiai.

Tai ne pirmoji lietuviškos pieno pramonės pergalė. Šiemet birželio mėnesį „Kontrolinis pirkinys“ testavo grūdėtąją varškę. Tarp nugalėtojų taip pat buvo „Svalia“.

Trijų rūšių kaimišką varškę „Svalia“ – liesą, pusriebę ir riebią – Rusijos rinkai tiekia Lietuvos bendrovė „Pieno žvaigždės“. Rusijos gyventojų stalus pasiekia ir kitų mūsų šalies gamintojų pieno produktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius