-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija aiškinsis Kinijos taikomų maisto importo ribojimų atitikimą PPO normoms

Rusija išanalizuos jos netenkinančių Kinijos taikomų apribojimų žemės ūkio produkcijos importui atitikimą Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) normoms.
Rusija
Rusija / „Scanpix“ nuotr.

Tai pareiškęs Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pabrėžė, jog tai įpareigotos padaryti Ekonominės plėtros, Žemės ūkio ir Užsienio reikalų ministerijos išvadas vyriausybei privalo pateikti iki rugsėjo 5 dienos.

D.Medvedevas taip pat pranešė, jog visa tai bus apsvarstyta rugsėjo 17-ąją Sankt Peterburge planuojamame Rusijos ir Kinijos vyriausybių vadovų susitikime.

„Ypatingą dėmesį bus siekiama atkreipti į Rusijos mėsos ir pieno produkcijos, taip pat grūdų ir sojos tiekimo Kinijai barjerus, įskaitant produktų pervežimams geležinkeliais“, – sakė Rusijos premjeras.

Šiuo metu tiekti produkciją į Kiniją gali tik 30 Rusijos paukštynų bei 33 pieno perdirbėjai, o kviečių importą Kinija leidžia vos iš septynių Rusijos regionų. Rusijos taip pat netenkina Kinijos patvirtintas kuklus kiaulienos, jautienos ir kitos gyvulininkystės produkcijos importo leidimų sąrašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius