-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija – ant finansinės katastrofos slenksčio

Rusijai gali baigtis kaip baigėsi Sovietų Sąjungai – valstybė šiuo metu yra ant finansinės katastrofos slenksčio, rašo Ukrainos naujienų agentūra „Unian.net“.
Vladimiras Putinas ortodoksų Kalėdų pamaldose
Vladimiras Putinas ortodoksų Kalėdų pamaldose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vakarų sankcijos, nepaisant jų ribotumo, jau skaudžiai atsiliepė Rusijos ekonomikai. 

Vokietijos užsienio politikos reikalų ekspertas Ewaldas Boehlke atkreipia dėmesį į užsienio investuotojų elgesį – per pastaruosius tris mėnesius iš Rusijos jau pabėgo 20 mlrd. dolerių kapitalo (kitais duomenimis - apie 50 mlrd. dolerių, red. past.).

„Rusijos visuomenei tai yra tragedija. Ilgainiui Rusijos bendrovės pritrūks investuotojų. Tai pirma. Antra, investicijų Rusijoje rizika. Jeigu tarptautinės agentūros sumažins Rusijos kredito reitingą, rizika dar išaugs. Tai reiškia, kad brangs visi projektai“, – sakė jis.

Jeigu tarptautinės agentūros sumažins Rusijos kredito reitingą, rizika augs. Tai reiškia, kad brangs visi projektai, – sakė E.Boehlke.

Sankcijų klausimu Vakarai balansuoja. Rusijos ekonomikos žlugimo, kaip ir Ukrainos ekonomikos žlugimo, atveju pralaimėtų visa Europa. Tokia situacija kelia galvos skausmą ir pasaulio bankams.

Jiems Rusijos bendrovės yra skolingos 600 mlrd. dolerių. Jeigu Rusijos ekonomika sužlugs, vargu ar įmonės tuos pinigus grąžins.

„Europa praras gerokai daugiau nei Jungtinės Valstijos. Visų pirma, Europa neteks darbo vietų. Ir reikia atvirai kalbėti apie tai, kuo visuomenės yra pasiryžusios rizikuoti“, – sakė analitikas.

Tuo metu JAV, kuriai parodyti Rusijai savo vietą yra prestižo klausimas, sankcijas griežtina ir mina ant nuospaudų – energetikos kainų. Jeigu JAV pavyks jas sumažinti Rusijos gali laukti Sovietų Sąjungos likimas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius