Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija griežtina eksporto iš Baltarusijos patikrą: iš čia per Lietuvą vežamos kiniškos prekės

Nuo gruodžio 7 dienos Rusija sugriežtins iš Baltarusijos atvežamų žemės ūkio ir maisto produktų patikrą, informuoja Rusijos veterinarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas Sergejus Dankvertas. Tai, kaip rašo wyborcza.pl, gali paliesti ir Lietuvą.
Rusija toliau naikina maisto produktus iš Vakarų
Rusijoje naikinami maisto produktai iš Vakarų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Dankvertas įspėjo, kad Rusijos tarnybos sieks iš maisto produktus reeksportuojančių Baltarusijos įmonių gauti veterinarijos kontrolės sertifikatų originalus, kuriais remiantis buvo išduoti leidimai tuos produktus tiekti Eurazijos sąjungos rinkai, taip pat ir Rusijai.

Pasak „Rosselchoznadzor“ atstovės spaudai Julijos Meliano, Rusijos valdžia tokiu būdu siekia apriboti neaiškios kilmės produktų įvežimą, ypač iš Europos Sąjungos šalių, kurioms nuo 2014 metų galioja Rusijos sankcijos. Atstovė pabrėžė, kad ypatinga kontrolė bus įvesta tik ties siena su Baltarusija, esą kitose vietose galios ligšiolinė tvarka.

Pagal Rusijos tarnybos informaciją, per pastaruosius du mėnesius į Rusiją neleista įvažiuoti maždaug 400 sunkvežimių, vežusių žemės ūkio produkciją. Esą šių produktų atvežimo maršrutas nekėlė abejonių. „Sunku nenustebti, jeigu prekė, pagaminta Kinijoje, pirmiausia patenka į Lietuvą, iš ten į Baltarusiją, o galiausiai į Rusiją“, – pareiškė J.Meliano.

Kaip teigiama, Rusijos veterinarijos tarnyba baiminasi, kad įvedus sankcijas Turkijai tokiu pat keliu bus bandoma įvežti ir turkiškas prekes. Nes 2014 metų rugpjūtį Kremliui įvedus maisto produktų iš Europos Sąjungos embargą, vaisių ir daržovių eksportas iš Baltarusijos į Rusiją padvigubėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius