-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ir Baltarusija kuria SWIFT alternatyvą tarpusavio atsiskaitymams

Rusija ir Baltarusija baigia kurti dvišalių atsiskaitymų sistemą kaip alternatyvą tarptautinei atsiskaitymų sistemai SWIFT, pranešė Baltarusijos tarpbankinių atsiskaitymų centro (BTAC) vadovas.
Rusija ir Baltarusija
Rusija ir Baltarusija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Projektas – arti užbaigimo, reikiamos sutartys pasirašytos, leidimai gauti. BTAC taps Baltarusijos bankų sistemos kolektyviniu centru. Tiesą sakant, mes atliksime tą patį vaidmenį, kurį šiuo metu vykdome per SWIFT sistemą“, – žurnalistams sakė Olegas Korobjinas.

„Iš tikrųjų tai yra alternatyvi finansinių pranešimų perdavimo paslauga Baltarusijos bankams vykdyti atskaitymus su partneriais Rusijoje ir kita kryptimi, apeinant SWIFT. Tai – dviejų valstybių centrinių bankų politinio sprendimo rezultatas“, – pabrėžė jis.

O.Korobjino žodžiais, Baltarusijos-Rusijos tarpusavio finansinių pranešimų perdavimo sistema turėtų pradėti veikti iki šių metų pabaigos, veikiausiai lapkritį arba gruodį.

„Šios sistemos kūrimo tikslas buvo supaprastinti ir sumažinti atsiskaitymų tarp Baltarusijos ir Rusijos įmonių sąnaudas. Pagrindinė atsiskaitymų valiuta bus Rusijos rublis“, – sakė Olegas Korobjinas.

„Be abejo Baltarusijos įmonės ir bankai spręs, ar naudotis ja, ar SWIFT. Nėra tai reguliuojančių teisės aktų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius