Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija vėl įspėja dėl antibiotikų lietuviškuose pieno produktuose

Lietuvos pieno perdirbėjai, pernai patyrę milijoninius nuostolius dėl draudimų į Rusiją vežti gaminius, kuriuose antibiotikų kiekis viršijo šioje šalyje leistinas normas, iš kaimyninės valstybės sulaukė nerimą keliančio signalo – vėl pranešta apie antibiotikų pėdsakus.
Minsko pieno perdirbimo įmonė
Pienovežis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak iki birželio pradžios buvusio Lietuvos žemės ūkio atašė Rusijoje Žilvino Vaicekausko, Rusijos įspėjimas liečia keletą Lietuvos įmonių, tačiau jų pavadinimų buvęs atašė neatskleidė, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Kol kas nė vienai iš eksportuojančių įmonių įvežimas į Rusiją nėra sustabdytas, tačiau iš vienos vietinės maisto ir veterinarijos tarnybos gavome oficialių raštą, kad kai kurių mūsų bendrovių produktuose aptinkamas didesnis nei rekomenduojama antibiotikų kiekis“, – sakė Ž.Vaicekauskas.

Ž.Vaicekauskas prognozuoja, kad eksporto sąlygos į Rusiją tik sunkės, nes Rusijos valdžia siekia palaikyti savo gamintojus ir rinką aprūpinti vietoje pagamintais maisto produktais.

„Apie naujus atvejus dar nieko negirdėjau, tačiau per patikrą vasario mėnesį kelioms įmonėms buvo išsiųstas raštas, kad rasta antibiotikų, nors jų kiekis neviršija leistinos normos, ir prašoma atkreipti dėmesį“, – teigė bendrovės „Rokiškio sūris“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

Anot jo, antibiotikų į pieno produktus patenka ne gamyklose, bet per superkamas žaliavas, pavyzdžiui, ūkininkams gydant karves. Atvejų, kai žemdirbiai dėdavo į pieną antibiotikų, kad pagerintų tyrimų rezultatus, jau senokai neužfiksuota.

„Dėl pieno, vaisių ir daržovių įspėjimų gauname nuolat, tik klausimas, ar rusai imsis sankcijų. Kol kas valstybiniu lygmeniu jokio perspėjimo negavome, nors šiuo metu su kaimynais draugiškai bendradarbiaujame“, – sakė žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius