-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje areštuoto JAV investuotojo M.Calvey byloje pasiekta taikos sutartis

Rusijoje įsikūręs investicinis fondas „Baring Vostok“ ir jo buvę partneriai trečiadienį nurodė pasiekę susitarimą sprendžiant ginčą, dėl kurio 2019 metais metais buvo suimtas amerikietis finansininkas Michaelas Calvey.
Michaelas Calvey
Michaelas Calvey / „Scanpix“/AP nuotr.

Keli „Baring Vostok“ vadovai, įskaitant bendrovės įkūrėją M.Calvey ir prancūzų bankininką Philippe'ą Delpalį, buvo areštuoti atliekant tyrimą dėl įtariamo daugiau nei 2,5 mlrd. rublių (27,4 mln. eurų) Rusijos banko „Vostočnyj“ lėšų grobstymo.

„Vostočnyj“ akcininkų „Baring Vostok“ ir Rusijos bankininko Artiomo Avetisiano bendrame pranešime sakoma, kad „jų verslo ginčas buvo išspręstas“ ir kad „visi ieškiniai Rusijos, užsienio ir arbitražo teismams bus atšaukti“.

Pranešime nurodoma, kad ši taikos sutartis „jokiu būdu nesusijusi su baudžiamąja byla buvusiems banko „Vostočnyj“ direktoriams“.

Rusijos prokurorai anksčiau trečiadienį sakė patvirtinę baudžiamuosius kaltinimus „Baring Vostok“ vadovams. Pasak jų, byla artimiausiu metu bus perduota teismui.

Tačiau kai kurie ekspertai prognozavo, kad po M.Calvey ir kitų vadovų trečiadienio pareiškimo jie gali būti paleisti iš namų arešto.

A.Avetisiano kontroliuojamas „Vostočnyj“ trečiadienį savo pranešime nurodė, kad „Baring Vostok“ grąžins 2,5 mlrd. rublių.

Byla prieš M.Calvey, dirbusį Rusijoje ilgiau kaip du dešimtmečius, ir jo kolegas supurtė verslo bendruomenę.

„Baring Vostok“ buvo investavusi į kai kurias didžiausias Rusijos įmones, įskaitant IT milžinę „Yandex“ ir pirmaujantį elektroninės prekybos tinklą „Ozon“.

M.Calvey, Ph.Delpalis ir penki Rusijos piliečiai lieka namų arešte.

Jie visi, išskyrus vieną, neigia savo kaltę ir tvirtino, kad byla buvo sufabrikuota, mažesniesiems „Vostočnyj“ akcininkams siekiant perimti banko valdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius