Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos centrinis bankas: „domino efekto“ šalies bankų sistemoje nebus

„Domino efekto“ Rusijos bankų sistemoje dėl rimtų problemų keliuose didžiuosiuose bankuose nebus, pareiškė centrinio banko pirmininko pavaduotojas Vasilijus Pozdyševas.
Rusijos centrinis bankas
Rusijos centrinis bankas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
Temos: 2 Rusija Bankas

„Visi bankai daugiau ar mažiau yra tarpusavyje susiję. Pastaruoju metu šie ryšiai kiek nusilpo. Kai kuriems bankams mes patarėme, o kai kurie patys suprato, kad būtina būti labiau individualiems, kad nesusiformuotų „domino efekto“ rizika“, – sakė jis.

„Dabar masinės bankų griūties galimybė visiškai atmestina. Tokia rizika neegzistuoja“, – pabrėžė V.Pozdyševas.

Kaip buvo skelbta, centrinis bankas patenkino 12-o pagal turto vertę šalyje komercinio banko B&N savininkų prašymą sanuoti banką neseniai suformuoto Bankų sektoriaus konsolidavimo fondo lėšomis. Į šį procesą bus įtraukti mažesni „Rost bank“, „B&N Digital“ ir „Uralprivatbank“. Šie bankai bus gelbėjami naudojant tokia pat schemą, kaip ir neseniai su rimtomis likvidumo problemomis susidūręs septintas pagal dydį „Otkrytie“.

Skelbta, jog finansinių sunkumų patiria ir devintas pagal dydį Rusijos „Moskovskij kreditnyj bank“ bei dešimtas „Promsviazbank“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius