Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos centrinis bankas skaičiuoja „silkės pataluose“ ir „Olivjė“ salotų kainų indeksą

Rusijos centrinis bankas specialiai šventėms paskaičiavo „silkės pataluose“ ir „Olivjė salotų“ indeksą. Ir padarė išvadą, kad silkė pigo, o salotos brango tik nežymiai, rašo „Bloomberg“.
Balta mišrainė
Balta mišrainė / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Rusija Infliacija

Tradicinės silkės pataluose, kurios sudėtyje yra ir bulvių, burokėlių bei majonezo, kaina šiemet yra 0,9 proc. mažesnė nei pernai. Tuo metų baltųjų salotų kaina šiemet yra 1,2 proc. didesnė.

Tai nėra daug, turint omenyje, kad metinė infliacija Rusijoje siekia 2,6 proc., aiškino centrinio banko atstovė Elvira Nabiullina.

Tokius indeksus centrinis bankas skaičiavo siekdamas įrodyti, kad kainos iš tiesų nebeauga taip sparčiai, kaip anksčiau. Tačiau rusai tuo netiki.

Fotolia nuotr./Silkė pataluose.
Fotolia nuotr./Silkė pataluose.

„Žmonės jaučia infliaciją esant daug didesnę“, – sakė ji.

Rusai mano, kad infliacija yra maždaug keturis kartus didesnė nei oficialus skaičius, dėl to monetarinė politika yra kone bejėgė. Centrinio banko pinigų politika, palūkanų normos yra nustatomos reaguojant į žmonių lūkesčius, kurie šiuo metu yra labai dideli. Ir, kol jie nesumažės, reikia atsargiai elgtis su palūkanų normų mažinimu, net ir verslui skundžiantis dėl brangių paskolų.

Palūkanos palaipsniui bus mažinamos ir toliau. Jeigu nebus neigiamų išorės veiksnių, jos turėtų sumažėti nuo 8,25 iki 6-7 proc. per ateinančius metus ar dvejus.

Namų ūkių lūkesčiai dėl metinės infliacijos siekia 8,7 proc. Centrinio banko infliacijos tikslas yra apie 4 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius