Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Rusijos prekių eksportas į Europą per metus sunyko perpus, importas iš Europos – 18 proc.

Rusijos prekių eksportas į Europą per pirmus du šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sunyko 50,5 proc., o importas iš Europos – 18,1 proc., skelbia Rusijos žiniasklaida, remdamasi Federalinės muitinės paviešintais duomenimis.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Rusija

Rusijos prekių eksportas į Europą šiemet sausį-vasarį įvertintas 9,0 mlrd. JAV dolerių, importas iš Europos – 10,7 mlrd. dolerių.

Visas Rusijos prekių eksportas palyginamuoju laikotarpiu sumenko 7,6 proc. iki 58,5 mlrd. dolerių, importas – 4 proc. iki 41,6 mlrd. dolerių.

Eksportas į Ameriką sumažėjo 29,1 proc. iki 1,7 mlrd. dolerių, į Aziją – išaugo 10 proc. iki 45,2 mlrd. dolerių, į Afriką – sumenko 2,3 proc. iki 2,5 mlrd. dolerių, importas iš šių regionų – atitinkamai sunyko 18 proc. iki 2,1 mlrd. dolerių, padidėjo 3,9 proc. iki 28,2 mlrd. dolerių ir sumažėjo 2,2 proc. iki 0,5 mlrd. dolerių.

62,5 proc. viso Rusijos prekių eksporto suformavo mineralinė produkcija, beveik 13 proc. – metalai, beveik 11 proc. – maisto produktai ir žėmės ūkio produkcija, o didžiausias importo dalis sudarė mašinos, įrengimai ir transporto priemonės (50,5 proc. viso importo), chemijos pramonės produkcija (beveik penktadalį), maisto produktai ir žemės ūkio produkcija (13 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius