-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos valdžia Olegui Deripaskai padės atšaukdama naktinės prekybos alumi draudimą

Rusijos vyriausybė sugalvojo naują būdą, kaip padėti po JAV sankcijų presu „braškančiam“ Kremliui lojalaus oligarcho Olego Deripaskos verslui – ketinama atšaukti draudimą naktį prekiauti į aliuminio skardines išpilstymu alumi.
Vladimiras Putinas (kairėje) ir Olegas Deripaska 2017 metų lapkritį
Vladimiras Putinas (kairėje) ir Olegas Deripaska 2017 metų lapkritį / „Scanpix“/AP nuotr.

Verslo leidinio „Kommersant“ duomenimis, Pramonės ir prekybos ministerija pateikė vyriausybei siūlymą nebedrausti naktimis prekiauti Eurazijos šalyse pagamintu alumi ir kitais silpnaisiais gėrimais, jei jie yra išpilstyti į aliuminio skardines. Be to, tokius gėrimus vėl būtų leidžiama kiaurą parą pardavinėti ir smulkiesiems prekeiviams.

Anot leidinio, toks siūlymas – akivaizdus siekis padėti į JAV sankcijų sąrašą patekusiam O.Deripaskai ir jo valdomam vieninteliam Rusijos aliuminio gamintojui „Rusal“.

Ministerijos parengtas toks įstatymo projektas prieštarauja valstybės politikai visuomenės sveikatos apsaugos srityje, pažymi „Kommersant“.

2013 metais Rusijoje buvo uždrausta prekiauti alumi nuo 11 val. vakaro iki 8 val. ryto, taip pat ne stacionariose mažmeninės prekybos vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius