-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos inspektoriai tikrins Klaipėdos uosto šaldytuvus

Rusijos veterinarijos inspektoriai tikrins Lietuvos šaldytų maisto produktų terminalus, iš kurių produkcija vežama į Rusiją. Lietuvos Veterinarijos tarnybos atstovė BNS patvirtino, kad inspektoriai atvyks į Klaipėdą.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Taip, esame gavę raštą, kad tikrai tomis dienomis atvyksta“, – BNS sakė tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė. Ji teigė, kad Lietuvoje iš viso yra 20 šaldytuvų sandėlių, iš jų 7 yra Klaipėdos uoste, o 2 – Klaipėdos rajone.

Rusijos tarnybos „Rosselchoznadzor“ specialistai kovo 31 – balandžio 4 dienomis tikrins Klaipėdos uoste veikiančius terminalus, kurie sulaukė pretenzijų dėl produkcijos sertikifavimo, pranešė „Rosselchoznadzor“.

Kovo pradžioje Rusijai pareiškus pretenzijų dėl produkcijos, gabenamos per „Klaipėdos Smeltę“, Lietuvos veterinarijos tarnyba kelioms dienoms buvo sustabdžiusi krovą iš įmonės terminalų ir atliko auditą.

J.Savickaitė teigė, kad Veterinarijos tarnybos duomenimis, šiuo metu „Klaipėdos Smeltė“ problemų dėl krovinių gabenimo į Rusiją neturi.

Be to, „Rosselchoznadzor“ tvirtina įtarianti, jog maisto produktus į Rusiją galinčiuose tiekti Lietuvos terminaluose laikoma lietuviška ir lenkiška kiauliena, kurios tiekimas į Rusiją uždraustas dėl Lietuvoje ir Lenkijoje nustatyto afrikinio kiaulių maro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius