Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos vyriausybei pateikti siūlymai dėl kriptorublio emisijos

Rusijos ryšių ministerija parengė ir patiekė vyriausybei nutarimo projektą dėl nacionalinės kriptovaliutos emisijos techninio įgyvendinimo, pranešė ryšių ministras Nikolajus Nikiforovas.
Atsiskaitymas Rusijos rubliais
Atsiskaitymas Rusijos rubliais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo žodžiais, sprendimą dėl kriptorublio emisijos ir reguliavimo priims Finansų ministerija bei centrinis bankas.

„Mes pateikėme techninį pasiūlymą. Tai tam tikros taisyklės, tam tikros technologijos, kurias galima būtų įgyvendinti Rusijos teritorijoje“, – sakė ministras ir pabrėžė, jog vyriausybės nutarimo veikiausiai tam nepakaks – teks keisti kai kuriuos įstatymus.

Anot N.Nikiforovo, nacionalinės kriptovaliutos emisiją kontroliuotų valstybė, o jos įdiegime galėtų dalyvauti ir privatus verslas.

„Rinkoje stebime spekuliacinį susidomėjimą kriptovaliutomis. Manau, kad turime žengti koja kojon su technologijomis. Skaitmeninės ekonomikos plėtros sąlygomis draudimais nieko nepasieksi. Šio projekto technologinę dalį beveik parengėme, o galutinį žodį tars centrinis bankas ir Finansų ministerija“, – sakė ministras.

N.Nikiforovas pridūrė, jog esminis bus sprendimas, kas yra kriptovaliuta: pridėtinės vertės mokesčiu apmokestinama prekė ar transakcijos priemonė, kuriai taikytinas pelno mokestis.

„Ši klausimą turės išspręsti finansų rinkos reguliuotojai“, – akcentavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius