-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Gentvilas: malkų kainos pasiekė piką ir mažėja

Aplinkos ministerija neplanuoja priemonių mažinti malkų medienos kainą – ji jau pasiekė piką ir šiuo metu mažėja, sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.
Malkos
Malkos / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Man atrodo, pakilimas jau yra praeityje, kainų pikas irgi yra praeityje, todėl dirbtinių intervencijų kažkokių neplanuojame“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė S.Gentvilas, atsakydamas į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario Gintauto Ramono klausimą, ar valstybė imsis priemonių dėl malkų kainų mažinimo.

G.Ramono manymu, valstybė galėtų didinti parduodamos malkinės medienos kiekį ir taip mažinti jos kainą rinkoje, ji tam turi pakankamus išteklius.

„Valstybė turi pakankamus išteklius ir tikėtina, kad malkinės medienos miškuose yra pakankamai, kad jos būtų galima paimti daugiau“, – sakė jis.

Anot S.Gentvilo, paskutinio aukciono, kuriame parduota Valstybinės miškų urėdijos siūloma mediena, rezultatai rodo, jog kainos turėtų toliau mažėti, nes visas kiekis neparduotas.

„Kainų lygis yra susibalansavęs, vakar įvyko paskutinis rudens aukcionas urėdijos, urėdija pardavė 40-50 procentų savo pasiūlytos medienos, tai reiškia, kad paklausa yra sumažėjusi, reiškia, ir kaina yra kritusi. Kirtimo atliekų yra parduota tik 70 procentų. Bus pakartotiniai aukcionai jau žemesne kaina“, – teigė jis.

Energijos išteklių biržos operatorės „Baltpool“ elektroninė medienos pardavimų sistema rodo, kad šios medienos kubinio metro kaina svyruoja nuo 80 iki 96,5 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius