Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S&P gali sumokėti 1,4 mlrd. JAV dolerių ieškiniams dėl per aukštų reitingų sureguliuoti

Tarptautinė reitingų agentūra „Standard & Poor's“ gali jau šią savaitę paskelbti apie pirmąjį susitarimą dėl pretenzijų, susijusių su galimu per aukštų tam tikrų hipotekos vertybinių popierių reitingų nustatymu laikotarpiu iki finansų krizės, rašo „ The Wall Street Journal“.
Doleriai
Doleriai / Photos.com nuotr.

Verslo dienraščio duomenimis, kad sureguliuotų ieškinius, kuriuos pareiškė JAV federalinė ir atskirų valstijų valdžia, agentūra gali iš viso sumokėti 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Neatmetama galimybė, kad agentūrai bus metams uždrausta reitinguoti tam tikrų rūšių vertybinius popierius, susijusius su nekilnojamojo turto rinka.

Pasak leidinio šaltinių, pagal susitarimą S&P nepripažins jokių pažeidimų. Neatmetama galimybė, kad agentūrai bus metams uždrausta reitinguoti tam tikrų rūšių vertybinius popierius, susijusius su nekilnojamojo turto rinka.

Ieškinys, susijęs su šešiomis hipotekos vertybinių popierių emisijomis, agentūrai buvo pareikštas dar prieš dvejus metus.

Agentūra tuomet atmetė visas Teisingumo departamento pretenzijas, kurias pavadino nepagrįstomis, ir nusprendė bylinėtis teisme. S&P taip pat bandė įrodyti, kad agentūrai pareikštos pretenzijos yra politinio pobūdžio ir yra susijusios su agentūros sprendimu pabloginti JAV reitingą.

2011 metų rugpjūtį S&P sumažino JAV kredito reitingą nuo AAA iki AA+. JAV valdžia griežtai sukritikavo šį agentūros sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius