-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Skvernelis: siekiame suvienodinti tiesiogines išmokas žemdirbiams

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva sieks suvienodinti tiesiogines išmokas žemdirbiams visoje Europos Sąjungoje (ES).
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

„Vienas iš prioritetinių mūsų tikslų – tiesioginių išmokų suvienodinimas. Procesas vyksta, derybose ieškome sąjungininkų ir yra tikimybė, kad mums pasiseks“, – pranešime spaudai sakė S. Skvernelis, penktadienį Jonavoje dalyvavęs visuotiniame žemdirbių suvažiavime.

Premjeras kalbėjo, kad Vyriausybė ne tik supranta šio sektoriaus problemas, bet ir imasi konkrečių žingsnių jas spręsti. Jis kvietė žemdirbius plačiau suvokti visos šalies ekonomiką ir elgtis solidariai.

Šiuo metu tiesioginės išmokos ES narėse labai skiriasi, pavyzdžiui, Lietuvos ūkininkai gauna apie 40 proc. mažiau nei vokiečiai. Pernai gruodį žemės ūkio ministras Bronius Markauskas teigė abejojantis, kad nuo 2020 metų išmokos bus vienodos visoje ES.

EK pernai lapkritį priėmė komunikatą dėl Bendrosios žemės ūkio politikos pertvarkos po 2020 metų. Anot jo, žemės ūkio finansavimas po 2020 metų toliau bus paremtas tiesioginėmis išmokomis ir Kaimo plėtros programa. Detalės apie lėšų paskirstymą bus derinamos tik pateikus daugiametės finansinės perspektyvos projektą – tai numatoma padaryti iki šių metų gegužės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius