Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Skvernelis Vyriausybės reformoms sieks palaikymo Seime

Vyriausybės parengtoms mokesčių, pensijų sistemos bei kitoms struktūrinėms reformoms premjeras sieks kuo didesnio palaikymo Seime. Saulius Skvernelis neatmeta galimybės, kad priimtų ir politinę opozicijos paramą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nuo pat pradžių deklaravau, kad norėčiau, jog šitie siūlymai, kurie tikrai atliepia daugumos gyventojų lūkesčius, ir manau, yra subalansuoti – ir tikrai stengsiuosi ir darysiu viską, kad sulauktume kuo didesnio palaikymo Seime, nepriklausomai, ar tas palaikymas iš valdančiųjų, ar ir iš opozicijos“, – Vyriausybėje trečiadienį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Pernai valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) užsitikrino opozicinės Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) paramą urėdijų reformai.

Vyriausybė trečiadienį pritarė struktūrinių reformų paketui mokesčių, pensijų, šešėlinės ekonomikos, švietimo, sveikatos apsaugos ir inovacijų srityse. Pritarta 46 įstatymų pakeitimų projektams, jie bus pateikti Seimui. Vyriausybės teigimu, pagrindinis pokyčių tikslas – padidinti Lietuvos žmonių pajamas ir pagerinti gyvenimo kokybę.

Pagal planą, mažės darbo jėgos mokesčiai ir gaunantiesiems vidutines pajamas asmenims atlyginimas „į rankas“ vidutiniškai augs apie 55 eurus. Vyriausybės pranešime teigiama, kad nauji pensijų kaupimo dalyviai gaus didesnes pensijas, siekiančias bent 50 proc. buvusio uždarbio. 2019 ir 2020 metais esamų pensininkų pensijos didės vidutiniškai apie 23 eurus.

Premjeras tikisi, kad Seimas reformas patvirtins dar pavasario sesijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius