Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajono dilema: kaip pritraukti investicijų

Netoli Vilniaus esantis rajonas pagal investicijas tarp Lietuvos rajonų – vienas paskutiniųjų. Vietos valdžia sako, kad pritraukti naujų investicijų ir sukurti darbo vietų sekasi sunkiai, tad tikimasi didesnės vyriausybės paramos.
Šalčininkų rajono gyventojai dirba įprastinius darbus, tačiau yra ramūs ir susikaupę.
Šalčininkai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įsigiję neveikiančią įmonę Šalčininkų rajone naujieji savininkai investavo per 8 milijonus litų. Atnaujintos patalpos, nupirkta moderni įranga, ir pernai pradėtos gaminti vaisių bei daržovių sultys.

Produkcija vežama į Vokietiją, Lenkiją, Suomiją, taip pat mėginama patekti į Kinijos bei arabų šalių rinkas ir daugiau parduoti Lietuvoje.

„Pradedam statyti naują cechą. Ten bus gaminama vaisių – daržovių tyrelės, vaikų maistas, skirti globaliai rinkai. Kadangi mūsų tikslas – sveiki ekologiški produktai, stengsimės rasti ekologiškos produkcijos augintojų ir patys auginti žaliavą“, – teigė UAB „Straikas“ direktorius Gintaras Didžiokas.

Dabar čia triūsia 30 darbuotojų, jų pagausės, kai kitą vasarą pradės veikti naujas cechas. Tam prireiks dar 10 milijonų litų. Bendrovės vadovas sako, kad įsikūrus greta Šalčininkų, patogu susisiekti su Vilniumi, investuoti.

Dabar Šalčininkų rajone yra puspenkto šimto įmonių, daugiausiai smulkiųjų ir vidutinių, tarp jų – kelios užsienio.

Investuotojų pritraukimui turime parengę sąrašą, kur numatyta 20 pozicijų su laisvais žemės sklypais

„Investuotojų pritraukimui turime parengę sąrašą, kur numatyta 20 pozicijų su laisvais žemės sklypais ir 30 pozicijų, kur siūlom investuotojams nupirkti ar išsinuomoti pastatus Šalčininkuose ir kitose vietose. Laukiam ir paslaugų teikėjų, ir gamintojų“, – sakė Šalčininkų savivaldybės vyr. specialistė Donata Ašmankevičienė.

„Reikia, kad vyriausybė ir valdžios atstovai galėtų nukreipti investicijas į mūsų rajoną“, – tikino Šalčininkų rajono meras Zdislavas Palevičius.

Pasak Ūkio ministerijos atstovų, paprastai investuotojai patys renkasi, kur įdėti savo pinigus. Esą duris naujoms investicijoms padės atverti numatoma naujovė regionų įmonėms. Jos galės gauti subsidijų pastatams, įrangai ir darbo užmokesčiui. Tokia ES parama siektų beveik pusę projekto vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius