-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalį sukrėtusiame bankininkystės skandale Kinijos policija suėmė virš 200 įtariamųjų

Kinijos policija suėmė daugiau nei 200 įtariamųjų, susijusių su vienu didžiausių bankininkystės sektoriaus skandalų šalyje, sukėlusių nedažnai pasitaikančius masinius protestus.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Bankas

Reguliavimo institucijoms ėmusi griežtų veiksmų prieš netinkamą finansinių institucijų valdymą, keturi bankai Kinijos centrinėje Henano provincijoje balandį sustabdė klientams galimybę atsiimti grynuosius pinigus ir įšaldė šimtų tūkstančių klientų lėšas, taip sukeldami protestus, kurie kartais baigdavosi smurtu.

Policija pirmadienį pranešė suėmusi 234 žmones, susijusius su skandalu, ir kad padaryta „didelė pažanga“ atgaunant pavogtas lėšas.

„Nusikaltėlių gauja <...> nelegaliai kontroliavo keturis kaimų ir miestelių bankus <...> ir yra įtariama įvykdžiusi daugybę sunkių nusikaltimų“, – sakoma pirmadienį paskelbtame Sučango miesto policijos pranešime.

Kinijos kaimo bankininkystės sektorius stipriai pajuto Pekino pastangas suvaldyti nekilnojamojo turto burbulą ir didėjančią įsiskolinimą.

Reguliavimo institucijos palaipsniui grąžina indėlius indėlininkams nuo balandžio vidurio.

Pirmadienį Henano bankininkystės ir draudimo reguliavimo institucija pažadėjo nuo šios savaitės grąžinti pinigus tiems, kurių indėliai siekė 400 000–500 000 juanių (57 900–72 300 JAV dolerių). Indėlininkams, kurių indėliai buvo mažesni, mokėjimai atlikti jau anksčiau.

Analitikai teigia, kad sukčiavimo mastas ir pobūdis sudavė beprecendentį smūgį visuomenės pasitikėjimui Kinijos finansų sistema ir kad bankai, kaip įtariama, nelegaliai veikė daugiau nei dešimtmetį.

Liepos 10 dieną masinis indėlininkų protestas Henano provincijos sostinėje Džengdžou buvo žiauriai numalšintas, protestuotojai buvo sugrūsti į policijos autobusus ir sumušti, naujienų agentūrai AFP teigė kalbinti liudininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius