Šaltiniai: realiausias pretendentas įsigyti „Finastą“ ir „Snoro lizingą“ – Jungtinės Karalystės bankas „Omada Capital“

Šią savaitę bankrutavusio banko „Snoras“ kreditorių komitetas turėtų atskleisti investuotoją, kuris pasiūlė didžiausią kainą už banko „Finasta“ grupę ir išperkamosios nuomos bendrovę „Snoro lizingas“.
Bankas „Finasta“
Bankas „Finasta“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Portalo eversus.lt šaltiniai teigia, kad greičiausiai tai bus Jungtinėje Karalystėje įsikūręs prekybos bankas „Omada Capital“, kuris šiame sandoryje atstovauja užsienio investuotojų konsorciumui.

Teigiama, jog keturi potencialūs pirkėjai, iš kurių rinkosi kreditorių komitetas, buvo paties banko „Finasta“ vadovų komanda, investicinės bankininkystės paslaugų įmonių grupės „Zabolis Partners“ vadovaujančiojo partnerio Alvydo Žabolio suburtas konsorciumas, Estijos finansinio turto valdymo ir investicinės bankininkystės bendrovė „Redgate Capital“ ir „Omada Capital“.

Pastarasis, portalo eversus.lt šaltinių teigimu, ir tapo laimėtoju. Nepatvirtintais duomenimis, „Omada Capital“ atstovauja trijų šalių investuotojų konsorciumui.

Anksčiau skelbta, jog Lietuvoje „Omada Capital“ yra menkai žinoma, o Jungtinės Karalystės finansų rinkos dalyviaiyra sakę, kad tai yra „dviejų žmonių organizacija, kurie daugiausiai dirba kaip patarėjai, tačiau kartais ir investuoja – kartu su savo klientais“.

Kalbama, jog investuodami didžiąją dalį pinigų „Omada Capital“ gauna iš klientų ir kartu investuoja savus, pavyzdžiui, 10-30 procentų. Tai reiškia, kad vardas yra jų, bet jiems nebūtinai priklauso didžioji dalis investicijos.

Atsižvelgiant į tai, šiuo metu rinkos kuluaruose pusbalsiu kalbama, kad „Omada Capital“ atstovaujamas konsorciumas gali būti susijęs ir su buvusiais bankrutavusio banko „Snoras“ akcininkais, kurie dabar gyvena Londone.

„Snoro“ kreditorių komiteto posėdyje rugpjūčio 23 dieną vienbalsiai priimė sprendimą dėl banko „Finasta“, „Finasta Holding“ bei „Snoro lizingo“ investuotojo.

Analitikai anksčiau prognozavo, kad už „Finastos“ grupę, tikėtina, pavyktų gauti nuo 26 iki 30 mln. litų, o už „Snoro lizingą“ – nuo 10 iki 15 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius