Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Salyklo gamybos rinkoje konkurencija aršėja

Salyklo gamybos rinką praėjusių metų spalį rinką papildė trečia žaidėja – bendrovė „Kupiškio salyklas“.
Tai ne užkandis, bet grūdai, be kurių alaus nebūtų.
Tai ne užkandis, bet grūdai, be kurių alaus nebūtų. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Dirbame su mažaisiais aludariais, bet didžiųjų neatsisakome. Jau yra nuvežta salyklo pabandyti, įvertinta, kad produkcija tikrai geros kokybės“, – sakė „Kupiškio salyklas“ direktorius Darius Klikūnas.

Jis viliasi, kad rudenį bus ir naujų sutarčių.

„Kupiškio salyklas“ per metus ketina pagaminti iki 10 tūkst. tonų produkcijos. Apie 30 proc. eksportuojama į kaimynines šalis, pavyzdžiui, Lenkiją.

Švenčionėlių salyklo gamybos bendrovė „Maltosa“ pernai baigė pusantrų metų trukusią modernizaciją: rekonstravo ekvatorius, pakeitė visus įrenginius, gerokai padidino našumą, krovimo greitį. Salyklo gamybos bazei modernizuoti iš viso buvo skirta apie 11 mln. litų, iš jų 4,4 mln. litų – ES parama.

„Sutarčių pasirašėme labai daug ir pardavimai bus gal 40 proc. didesni nei pernai. Pernai nepardavėme tiek, kiek galėjome, nes aludariai mažiau pirko, bet dabar alaus gamyba, atrodo, atsigauna“, – sakė bendrovės direktorius Valerijonas Kožemiaka.

Pernai bendrovės apyvarta sudarė apie 35 mln. litų, šiemet tikimasi pasiekti 40 mln. litų.
Pasak Panevėžio salyklo gamintojos „Viking malt“ vadovo Dariaus Vilko, įmonės pardavimai pernai, palyginti su 2008–aisiais, krito 15–20 proc. ir kol kas išlieka stabilūs. Ar pernai pasirašytas sutartis ir numatytus pardavimo kiekius šiemet pavyks padidinti, dar neaišku.

„Kita priežastis, kodėl sumažėjo salyklo, ta, kad konkurentė “Maltosa„ pradėjo dirbti aktyviau, ji savo pajėgumus turbūt labiau išnaudoja nei anksčiau. Žinoma, mes konkuruojame, tai – sveika ir normalu“, – sakė D.Vilkas.

Per metus „Viking Malt“ gali pagaminti 65 tūkst. tonų, produkcijos, šiemet pagaminama du trečdaliai šio kiekio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius