Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 09 /20:13

Saudo Arabija 2020 metais prognozuoja dar didesnį biudžeto deficitą

Saudo Arabija pirmadienį pareiškė, jog biudžeto deficitas kitąmet dar padidės.
Saudo Arabijos vėliava
Saudo Arabijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Saudo Arabija

Karalystė prognozuoja, jog 2020 metais biudžeto deficitas sudarys 50 mlrd. JAV dolerių ir bus 15 mlrd. JAV dolerių didesnis už prognozuojamąjį šiemet, pažymima oficialiame vyriausybės pareiškime, kuris buvo paskelbtas per valstybinę televiziją.

Saudo Arabijos biudžeto išlaidos įplaukas viršys septintus metus iš eilės.

Pasak ekspertų, deficito augimą visų pirma skatina naftos kainų smukimas ir gavybos mažinimas, kurio buvo imtasi pagal OPEC ir jų partnerių – vadinamosios OPEC+ grupės – susitarimą, kuriuo norima pasaulio „juodojo aukso“ rinkoje atkurti paklausos ir pasiūlos pusiausvyrą ir paremti naftos kainas.

Vyriausybės pareiškimas buvo paskelbtas po ministrų kabineto posėdžio, kuriame taip pat buvo nuspręsta kitąmet sumažinti išlaidas, nors Saudo Arabija iki šiol nedažnai imdavosi taupymo priemonių.

2020 metais numatomos išlaidos sudarys 272 mlrd. JAV dolerių ir bus 7,8 proc. mažesnės už prognozuojamąsias šiemet. O kitų metų įplaukos bus 14,6 proc. mažesnės už šiųmetines ir, kaip numatoma, sudarys 222 mlrd. JAV dolerių.

Saudo Arabijos ekonomika yra itin priklausoma nuo naftos – pajamos iš „juodojo aukso“ sudaro daugiau nei du trečdalius valstybės įplaukų.

Tačiau šalis yra pasiryžusi mažinti šią priklausomybę ir diversifikuoti pajamų šaltinius.

Biudžeto deficitą Saudo Arabija fiksuoja kiekvienais metais nuo 2014-ųjų, kuomet pasaulio rinkoje smarkiai krito naftos kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius