Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Saudo Arabija skirs 5,3 mlrd. JAV dolerių šalies gyventojams paremti

Saudo Arabija pirmadienį paskelbė, kad išmokės milijardus dolerių tiesioginių išmokų savo piliečiams, siekdama sumažinti infliacijos padarinius, internete daugėjant nusivylusių vartotojų pasisakymų dėl kylančių kainų.
Saudo Arabijos vėliava
Saudo Arabijos vėliava / 123RF.com nuotr.

„Buvo išleistas dosnus karališkasis įsakymas, patvirtinantis 20 mlrd. rialų (apie 5,3 mlrd. JAV dolerių) finansinės paramos skyrimą, siekiant įveikti visame pasaulyje kylančių kainų padarinius“, – pranešė oficiali Saudo Arabijos naujienų agentūra „Saudi Press Agency“ (SPA).

Maždaug pusė šios sumos bus sumokėta tiesioginiais grynųjų pinigų pervedimais socialinio draudimo išmokų gavėjams, teigiama SPA pranešime.

Sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas „pabrėžė būtinybę atsižvelgti į skurdžiausius piliečius tarptautinių pokyčių, dėl kurių išaugo išlaidos kai kuriems pagrindiniams poreikiams, kontekste“, sakoma atskirame SPA pranešime.

M.bin Salmanas pabrėžė, jog vyriausybinės įstaigos turi reaguoti į pasaulines tiekimo grandinės problemas ir kylančias kainas, kad apsaugotų vartotojų interesus.

Infliacijos augimas nepalietė Saudo Arabijos, didžiausios pasaulyje naftos eksportuotojos, taip stipriai kaip kitų regiono šalių.

Gegužę metinis vartotojų kainų augimas Saudo Arabijoje siekė 2,2 proc.; maisto ir gėrimų kainos padidėjo 4,2 proc., o transporto – keturiais procentais.

Nepaisant to, griežtai kontroliuojamoje karalystės socialinėje žiniasklaidoje pastarosiomis savaitėmis vis dažniau pasigirdsdavo nerimas dėl kylančių kainų, įskaitant socialiniame tinkle „Twitter“ plintančias grotažymes su šūkiais, raginančiais boikotuoti kiaušinių pardavėjus ir vieną gerai žinomą pieno įmonę.

Saudo Arabijos ekonomikos būklė šiais metais iš esmės gera, ypač po to, kai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą energijos kainos smarkiai išaugo.

Skaičiuojama, kad 2022 metais BVP augs 7,6 proc., balandį pranešė Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Gegužės pradžioje Persijos įlankos monarchija pranešė apie savo sparčiausią ekonomikos augimo tempą per dešimtmetį, nes sparčiai augantis naftos sektorius pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2021 metų laikotarpiu, išaugo 9,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius