Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Karosas stiprina Medicinos banko kapitalą milijonu eurų, centrinis bankas akylai stebi žingsnius

Į Lietuvos banką iškviesta Medicinos banko vadovybė ir savininko Sauliaus Karoso atstovas išgirdo klausimų dėl banko kapitalo stiprinimo. Po susitikimo banko pagrindinis akcininkas skyrė papildomą 1 milijoną eurų kapitalo bazės stiprinimui, tačiau centrinis bankas sako akylai stebėsiantis Medicinos banko savininko žingsnius.
Medicinos bankas
Medicinos bankas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rinką prižiūrintis Lietuvos bankas iškvietė Medicinos banko akcininką ir vadovybę pasiaiškinti, kodėl šis nevykdo nurodymo neskolinti banką kontroliuojančiam asmeniui ar jo įmonėms. Medicinos bankas anksčiau yra paskolinęs pagrindiniam akcininkui S.Karosui.

Lietuvos banke pasirodė Medicinos banko Tarybos pirmininkas Irmantas Kamienas, valdybos pirmininkė Dalia Klišauskienė bei pagrindinio banko akcininko įgaliotasis asmuo, tačiau pats S.Karosas neatvyko, nors ir buvo kviestas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Karosas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Karosas

Lietuvos bankas Medicinos bankui praėjusiais metais skyrė baudą už teisės aktų pažeidimus. Priežiūros tarnyba nustatė, kad bankas 2017 m. spalio 17 d. sudarė vieną sandorį, dėl kurio kilo banko piniginis reikalavimas Medicinos banką kontroliuojančio asmens netiesiogiai kontroliuojamai įmonei.

Tačiau Medicinos banko valdybos pirmininkė D.Klišauskienė 15min tvirtino, kad Medicinos bankas laikėsi nurodymų ir nesudarė jokių naujų skolinimo sandorių su banką kontroliuojančiu asmeniu. Lietuvos bankas esą skirtingai vertina faktus.

„Nuo minėto Lietuvos banko nutarimo dienos, UAB „Medicinos bankas“ kontroliuojančio asmens ir su juo susijusių asmenų įsiskolinimai Medicinos banke gerokai sumažėjo ir dabar sudaro nereikšmingą Banko paskolų portfelio dalį, o tokią Lietuvos banko poziciją lėmė skirtingai vertinamos aplinkybės ir faktai“, – teigiama Medicinos banko valdybos pirmininkės komentare.

Lietuvos bankas teigia išgirdęs planą, kaip bankas stiprins kapitalą. „Tarp konkrečių numatomų priemonių – ir finansinės injekcijos, ir kitos alternatyvios priemonės kapitalui sustiprinti. Matome žingsnius teigiama kryptimi, tačiau progresą akylai stebėsime“, – 15min sakė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Susitikimas vyko Lietuvos banko valdybos įpareigojimu po to, kai UAB „Medicinos bankas“ neįvykdė Lietuvos banko duoto privalomo nurodymo nesudaryti skolinimo sandorių su tą banką kontroliuojančiu asmeniu ir jo tiesiogiai ar netiesiogiai kontroliuojamomis įmonėmis.

Po to, kai pagrindinis Medicinos banko akcininkas skyrė papildomus 1 milijoną eurų kapitalo bazės stiprinimui, šiuo metu laukiama Lietuvos banko pritarimo dėl šio piniginio įnašo įskaitymo į kapitalo bazę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius