-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Skvernelis nurodė ministrams pasistengti dėl vėluojančių darbų

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pasitarime nurodė ministrams užtikrinti, kad vėluojantys darbai būtų kuo skubiau įvykdyti, Vyriausybė patvirtino programos įgyvendinimo plano ataskaitą. Jis žada už pasiekimus atitinkamai skatinti ir tarnautojus. Šiemet nuo plano atsilieka daugiau nei kas trečias darbas.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybė trečiadienį pritarė programos įgyvendinimo plano vykdymo ataskaitai.

15min jau rašė, Vyriausybės pateikta ataskaita rodo, kad 40 proc. šiemetinių darbų vėluoja, taip pat neatliktas kone dešimtadalis 2017–2018 metų suplanuotų darbų.

S.Skvernelis pažymėjo, kad atskirų ministerijų pažanga atsispindės ir tarnautojų įvertinime.

„Mes su gerbiamu finansų ministru ieškosime labai gerų stimuliuojančių įrankių, kaip institucijas paskatinti vienokia ar kitokia padaryti pažangą, arba atvirkščiai, jei tos pažangos nematysime. Tai tikiuosi, kad kitą ketvirtį mes matysime kitokį vaizdą“, – sako S.Skvernelis. Anot jo, sulėtėjimas buvo dėl politinių įvykių, bet Vyriausybė toliau tęsia darbus.

Premjeras S.Skvernelis pavedė „ministrams užtikrinti, kad vėluojami įvykdyti veiksmai būtų kuo skubiau įvykdyti“.

Daugiausia neatliktų darbų iš 2017–2018 metų laikotarpio velkasi Aplinkos ministerijoje, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM) bei Vidaus reikalų ministerijoje – atitinkamai 12, 6 ir 6 darbai.

„Pagal kanceliarijos skaičiavimus, visgi, mūsų Vyriausybės programos įgyvendinime, na tikrai progresas yra didžiulis. Bent jau analitikai sako, palyginus visų Vyriausybių veiklas, šios Vyriausybės veiklos plano įgyvendinimas kol kas yra pats geriausias“, – kalbėjo Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis. Jis pažymėjo, kad iš viso Vyriausybės plano iki 2020 metų vėluoja vos 8 proc. darbų.

Ministerijos, atsiskaitydamos už laiku neįvykdytus LRV plano veiksmus, nurodė įvairias vėlavimo priežastis: užtrunka teisės akto projekto parengimas ir jo derinimas, Vyriausybė ar Seimas gražina patobulinti teisės aktų projektus, nepavyksta institucijoms sutarti dėl esminių nuostatų ir reikalingų pokyčių, Seimas dar nesvarstė arba nepriėmė Vyriausybės pateiktų įstatymų projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius