Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 25 /19:13

Savivaldybė žada: dalis vietos darželyje negavusių vilniečių gaus po 100 eurų

Vilniaus miesto savivaldybė nuo rugsėjo mokės 100 eurų kompensaciją per mėnesį už vaikų priežiūrą visiems vilniečiams, metus ar ilgiau negavusiems vietos darželyje ir prižiūrintiems savo 2–6 metų vaikus namuose arba samdantiems aukles.
Antakalnyje atidarytas valstybinis darželis „Žolynas“
Darželis Antakalnyje / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Dėl mėnesinės 100 eurų išmokos į savivaldybę galės kreiptis jau po savaitės – rugsėjį.

Iki šiol 100 eurų parama buvo skiriama einantiesiems į privačius darželius. Savivaldybės duomenimis, per dvejus metus, kai įvesta ši galimybė, 100 eurų kompensacija pasinaudojo daugiau kaip 5600 vilniečių šeimų.

Nuo šio rugsėjo 100 eurų kompensacija per mėnesį bus skiriama vilniečiams, kurių 2–6 metų vaikai eilės į darželius laukia metus ar ilgiau nuo prašyme nurodytos norimos lankyti datos. Dėl jos tėvai privalės parašyti prašymą savivaldybei.

Skaičiuojama, kad dėl šios išmokos gali kreiptis apie 1000 vilniečių.

Kompensacija šeimai bus skiriama tuo atveju, kai abiejų tėvų ir vaiko gyvenamoji vieta deklaruota Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje ne mažiau nei vienus metus arba kai vaiką augina vienas iš tėvų (globėjų) ir jo bei vaiko gyvenamoji vieta yra deklaruota savivaldybės teritorijoje ne mažiau nei vienus metus. 100 eurų kompensacija bus teikiama tol, kol vaikas gaus vietą valstybiniame arba privačiame darželyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius