Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybei didėja spaudimas apsispręsti dėl Nacionalinio stadiono konkurso

Ar Nacionalinio stadiono statybos konkurse leisti dalyvauti dviems kandidatams ir numoti ranka į prievaizdų raginimus ar geriau palikti vieną kandidatą ir iki nulio sumažinti konkurenciją? Į tokį klausimą dar šį mėnesį reikės atsakyti Vilniaus savivaldybės suburtai komisijai.
Būsimojo daugiafunkcio komplekso projektų vizualizacijos
Būsimojo daugiafunkcio komplekso projektų vizualizacijos

Kaip jau anksčiau rašyta, vienas iš kandidatų pateikė savo pasiūlymą popieriniame variante, o ne per Centrinę viešųjų pirkimų sistemą, kaip turėjo padaryti. Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ir Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) sako, kad popierinis variantas yra negaliojantis ir neturėtų būti vertinamas.

Taigi bendrovei „Vilniaus nacionalinis stadionas“ iškilo grėsmė, kad jai nebus leista dalyvauti stadiono koncesijos konkurse. Kitas konkurso dalyvis – koncernas „Icor“ (buvęs „Rubicon“).

„Vilniaus nacionalinis stadionas“ vizija
„Vilniaus nacionalinis stadionas“ vizija

Tai, kad situacija yra dviprasmiška, pripažįsta tiek tvarkai nusižengusi bendrovė, tiek savivaldybė, kuri, neoficialiais duomenimis, nežada statyti kliūčių konkurso dalyviui. Tiesa, galutinai bus nuspręsta iki šio mėnesio pabaigos.

Savivaldybė mano, kad abu pateikti pasiūlymai turėtų būti svarstomi, tačiau jei komisija nuspręs nebesvarstyti abiejų projektų, konkurse liks vienas dalyvis – AB „Axis Industries“, priklausanti „Icor“ įmonių grupei, iki 2010 m. vadintai „Rubicon“.

Kol savivaldybės komisija svarsto, ar leisti dalyvauti bendrovei konkurse, kai kurie visuomenė žinomi žmonės siūlo greičiau apsispręsti.

„Tikiu, kad elektroninis pasiūlymas yra šimtą kartų patogesnis reikalas, jeigu turi 50 konkurso dalyvių. Niekas nenori raustis kalne popierių. Bet dabar – du. Na, gal galima ir tą popierių pavartyti? Mes čia sekretorių stropumą tikrinam ar nacionalinį stadioną bandom statyt? Visuomenės interesas koks – institucijų patogumas ar bent jau minimali konkurencija? O jei abudu būtų raštu atnešę? Tada nestatom visai?“ – feisbuke klausė dainininkas Marijus Mikutavičius, kuris nėra abejingas futbolui.

Publicistas Aidas Puklevičius įžvelgia, kad Lietuvai vis nesiseka su stadionais. „O stadiono pasaka, atrodo, įkvepiančiu pavyzdžiu niekuomet netaps. Tai knopkių bugai, tai krizės visokios, tai dar kokie nors dalykai', – rašo feisbuke jis.

Kaip nutiko, kad „Vilniaus nacionalinis stadionas“ nesugebėjo pateikti pasiūlymo elektroniniu būdu? Kaip skelbia pati bendrovė, preliminarus pasiūlymas buvo įkeltas į CVP IS sistemą, tačiau jį pateikiant susidurta su techniniais nesklandumais, kuriuos buvo bandoma spręsti, tačiau pasiūlymo vis tiek nepavykdavo pateikti.

VPT savo ruožtu patvirtino, kad 2017 m. gruodžio 8 d. iki pasiūlymų pateikimo termino pabaigos „Vilniaus nacionalinis stadionas“ vadovas Renatas Načajus jungėsi prie sistemos iš skirtingų IP adresų ir spaudė mygtuką „Pateikti pasiūlymą“, bet dėl jiems nežinomų priežasčių pasiūlymo nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius