Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB bankas paskolą grupei SEB grąžins anksčiau

Lietuvos banko valdyba leido AB SEB bankui anksčiau termino grąžinti finansinei grupei „Skandinaviska Enskilda Banken“ 42 mln. eurų (tai sudaro 145 mln. Lt) subordinuotąją paskolą.
SEB
SEB / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bankas grąžins subordinuotąją paskolą anksčiau siekdamas optimizuoti kapitalo bazę ir sumažinti skolinimosi išlaidas. Paskola gauta 2006 m. rugsėjo 22 d.

SEB bankas teigia, kad banko kapitalo rodiklis 2012–2013 m. gerės dėl banko pelningos veiklos, o atsiradus papildomam kapitalo poreikiui bankas pritrauktų antrojo lygio kapitalą iš patronuojančiojo banko. Prireikus būtų stiprinamas ir pirmojo lygio kapitalas.

Lietuvos banko valdyba atsižvelgė į SEB banko testavimo nepalankiomis sąlygomis rezultatus. Pagal juos, banko kapitalizacijos lygis yra aukštas. Tačiau svarstymo metu pabrėžta, kad SEB bankas privalo turėti pakankamą kapitalo bazę, kuri būtų pajėgi amortizuoti galimus kredito nuostolius, jeigu ekonomika atsigautų lėčiau negu tikimasi ir banko optimistiniai lūkesčiai dėl specialiųjų atidėjinių dinamikos nepasitvirtintų.

Atkreiptas dėmesys, kad, siekdami atremti galimas rizikas, visi bankai, nepriklausomai nuo to, ar jie turi patronuojantįjį banką ar ne, turėtų vertinti ir laikyti pakankamą kapitalo atsargą.

Subordinuotoji paskola turi atitikti tam tikrus kriterijus, pavyzdžiui, įsipareigojama anksčiau laiko neprašyti grąžinti paskolos, bankroto atveju pirmiausia atsižvelgiama į kitų kreditorių interesus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius