Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB bankas pradės platinti su JAV dolerio ir Kinijos juanio kursu susietas obligacijas

SEB bankas nuo gruodžio 20 dienos pradeda platinti dvi naujas obligacijų emisijas, kurių pelningumas priklausys nuo JAV dolerio ir Kinijos juanio kurso pokyčio. Naujos dvejų metų trukmės obligacijos bus platinamos litais iki 2012 metų sausio 27 dienos.
SEB
SEB / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Siūlome sprendimus, padedančius išskaidyti investavimo riziką investicijų grąžą siejant su kiek mažiau populiaria bazine finansine priemone – valiutomis. Naujų obligacijų pelningumas priklausys nuo Kinijos juanio brangimo JAV dolerio atžvilgiu – kuo labiau dolerio atžvilgiu brangs juanis, tuo pelningesnės bus šios obligacijos. Didžiųjų pasaulio valstybių ir Tarptautinio valiutos fondo nuomone, Kinijos juanis yra per daug nuvertintas, todėl Kinija yra nuosekliai skatinama peržiūrėti jo vertę. Be to, Kinijos juanio brangimo galima tikėtis ir dėl didelių naujų užsienio šalių investicijų į Kiniją ir Kinijos vyriausybės planų skatinti investicijas bei vidaus vartojimą“, – sakė SEB banko Finansų rinkų departamento direktorius Rolandas Sungaila.

Obligacijos bus platinamos po 100 ir 105 litus. Pirmosios emisijos tikėtina investavimo koeficiento reikšmė yra 70 proc., antrosios – 185 procentai.

Obligacijų galima įsigyti SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar naudojantis internetu. Prieš priimant sprendimą investuoti į šias obligacijas, klientams siūloma susipažinti su ne nuosavybės vertybinių popierių prospektu ir gauti išsamesnės informacijos apie šių finansinių priemonių ypatumus, naudą ir rizikos veiksnius. Tai galima padaryti visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar banko interneto svetainėje www.seb.lt.

SEB bankas yra su akcijomis susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 276 su finansinėmis priemonėmis susietų obligacijų emisijas, kurių nominalioji vertė 1,181 mlrd. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2011 m. gruodžio 19 d. užėmė 35,22 proc. šalies rinkos.

Tai yra informacinio pobūdžio pranešimas apie SEB banko teikiamas investavimo paslaugas, kuris negali būti interpretuojamas kaip asmeninė rekomendacija, nurodymas ar kvietimas pirkti ar parduoti konkrečias finansines priemones ir negali būti jokio vėliau sudaryto sandorio pagrindas ar dalis. Nors turinys yra pagrįstas šaltiniais, kurie laikomi patikimais, SEB bankas nėra atsakingas už netikslumus ar nuostolius, kurių gali atsirasti remiantis tokia informacija.
Prieš priimdami sprendimą investuoti į konkrečias finansines priemones, turite patys ar padedami konsultantų įvertinti, kad, esant infliacijai, pasikeitus rinkos palūkanų normai ar įvykus tam tikriems įvykiams, kurie nepriklauso nuo banko valios ir veiksmų, gali sumažėti Jūsų investicijų vertė. Jei investuojate į finansines priemones užsienio valiuta, keitimo kursų pokyčiai gali turėti įtakos Jūsų investicijų grąžai.

Prieš priimdami sprendimą investuoti į minėtas obligacijas, turite susipažinti su ne nuosavybės vertybinių popierių prospektu ir gauti išsamesnės informacijos apie šių finansinių priemonių ypatumus, naudą ir rizikos veiksnius. Tai galima padaryti visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar banko interneto svetainėje www.seb.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius