Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB bankas suteikė finansavimą „MV GROUP Production“ saulės elektrinių parkams

Investicijas į atsinaujinančių energijos šaltinių projektus skatinantis SEB bankas suteikė 1,65 mln. eurų dydžio žaliąją paskolą gėrimų gamintojui „MV GROUP Production“. Už šias lėšas bus įrengtos saulės jėgainės, kurios darbą pradės kitų metų pavasarį ir patenkins didelę dalį „Alitos“ bei „Anykščių vyno“ gamyklų elektros energijos poreikių, rašoma SEB banko pranešime spaudai.
Saulės jėgainė
Saulės jėgainė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vis daugiau įmonių įvertina saulės jėgainių naudą ir kuriamą vertę. Galėdamos pačios pasigaminti dalį reikalingos elektros, jos tampa atsparesnės kylančioms elektros kainoms, didina savo konkurencingumą ir rodo atsakingo verslo brandą.

Tokioms įmonėms ir suteikiame SEB banko žaliąjį finansavimą, taip prisidėdami prie ilgalaikio ir tvaraus verslo plėtros Lietuvoje. „MV GROUP Production“ investicijos į saulės elektrines turėtų atsipirkti per 6–7 metus“, – sako SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis.

„Ne vienerius metus visose savo gamyklose naudojame 100 proc. žaliąją elektros energiją, tačiau jau seniai norėjome padaryti daugiau. Pasistatę nuosavas saulės jėgaines galėsime patys iš dalies apsirūpinti švaria elektros energija, padidinti gamyklų efektyvumą ir tvarumą, o taip pat jos padės suvaldyti dėl aukštų elektros kainų padidėjusias sąnaudas“, – teigia „MV GROUP Production“ vadovas Algirdas Čiburys.

Už SEB banko suteiktą 1,65 mln. eurų žaliąjį finansavimą bus įrengtos dvi saulės jėgainės. Alytaus gamykloje „Alita“ bus įrengta 1 megavato (MW) saulės elektrinė, o „Anykščių vyno“ teritorijoje išdygs 760 kilovatų (kW) saulės jėgainė. Abi elektrinės patenkins iki ketvirtadalio bendrovės valdomų gamyklų poreikių.

Saulės elektrinių įrengimo darbai bus pradėti lapkritį, o baigti kitų metų vasarį. Už jų įrengimą bus atsakinga bendrovė „Reenpro“.

SEB grupė, reaguodama į didėjantį investuotojų poreikį savo lėšas skirti klimato kaitą mažinantiems verslo projektams, 2008 metais kartu su Pasaulio banku sukūrė žaliųjų obligacijų koncepciją. 2017 metais SEB išleido savo pirmąsias 500 mln. eurų vertės žaliąsias obligacijas, o 2022 metais buvo išleista nauja net 1 mlrd. eurų siekianti obligacijų emisija. Pritrauktos lėšos investuojamos į didelę įtaką tvarumui darančių įvairių verslo sektorių projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius