Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB grupės pelnas Lietuvoje pernai siekė 93 mln. eurų

SEB bankas pernai uždirbo 93 mln. eurų konsoliduoto grynojo pelno. Atmetus vienkartinius sandorius, pelnas per metus augo 34 proc.
SEB bankas Kaune
Lietuvos bankas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2016 m. SEB banko konsoliduotas grynasis pelnas taip pat sudarė 93 mln. eurų, tačiau pelną padidino vienkartinės pajamos už „Visa Europe Limited“ akcijų pardavimą.

SEB banko grupės 2017 m. pajamos buvo 178 mln. eurų, o 2016 metais, neįskaičiuojant vienkartinių pajamų už „VISA Europe Limited“ akcijų pardavimą, pajamos buvo 160,1 mln. eurų.

SEB banko grupės išduotų paskolų ir lizingo portfelio vertė metų pabaigoje siekė 5,7 mlrd. eurų – padidėjo 7 procentais. Indėlių portfelis augo lėčiau – 5 proc., iki 5,4 mlrd. eurų.

Paskolų portfelio augimą lėmė didesnis gyventojų skolinimosi mastas, kurį skatino augęs vidutinis darbo užmokestis, didžiosios įmonės taip pat drąsiau skolinosi investicijoms ir norėdamos papildyti apyvartines lėšas, vertina SEB bankas.

SEB banko valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Kvedaras teigia, kad 2017 metai Lietuvos ekonomikai buvo vieni iš geriausių per visą laikotarpį po pasaulinės finansų krizės. Įvyko teigiamų bankų poslinkių gyventojų kreditavimo srityje.

„Pernai gyventojams suteikėme 8 proc. daugiau būsto ir vartojimo kreditų (408 mln. eurų). Iš viso per šiuos metus gyventojams ir įmonėms suteikėme 2,19 mlrd. eurų naujų paskolų – 15 proc. daugiau negu pernai (1,90 mlrd. eurų), o vien įmonėms suteiktų paskolų vertė padidėjo 17 proc. (iki 1,73 mlrd. eurų). Didžiosios įmonės drąsiau skolinosi investicijoms ir apyvartinėms lėšoms papildyti, tiesa, jose vis dar pastebimas tam tikras elgsenos stereotipas ir atsargumas“, – sako R.Kvedaras.

Jis tikisi, kad 2018 metais įsibėgėsiantis ES finansinės paramos panaudojimas išjudins ir privačias įmonių investicijas.

SEB grupė skelbia per 2017 metus į Lietuvos biudžetą sumokėjusi 52,2 mln. eurų įvairių mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius