Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB banko prezidentė Annika Falkengren: esame pasiruošę skolinti Lietuvai

SEB bankas yra pasiruošęs atsukti skolinimo čiaupus Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Tai penktadienį po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi žurnalistams sakė SEB banko prezidentė Annika Falkengren.
SEB banko prezidentė Annika Falkengren
SEBbanko prezidentė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Mes matome grįžtančią paklausą ir su Vyriausybe kalbėjomės apie tai, kaip galėtume  kartu dirbti, kad palengvintume skolinimą įmonėms ir individualiems asmenims“, – kalbėjo A.Falkengren. Jos teigimu, skolinimas kitais metais turėtų išaugti.

Tačiau premjero patarėjas ekonomikos klausimas Mykolas Majauskas tokius SEB banko prezidentės žodžius vertina atsargiai.

„Reikia žengti žingsnį atgal ir pažiūrėti į tai, kas vyko iki 2008 metų. Neapdairi skolinimo politika turėjo pasekmių Lietuvos ūkiui ir ekonomikai. Žvelgdami į priekį mes nenorėtume, kad bankai pakartotų tas pačias klaidas“, – sakė M.Majauskas.

Vis dėlto, jo teigimu, atsigaunant ekonomikai, Vyriausybė norėtų matyti atsigaunantį skolinimą ir aktyvų bankų dalyvavimą įgyvendinant Vyriausybės bei Ūkio ministerijos ekonomikos skatinimo planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius