Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SEB Enskilda“ talkino „Google“ įsigijimo sandoryje

Šių metų gegužės 17 d. interneto paslaugų bendrovė „Google Inc.“ ir garso ir vaizdo apdorojimo ir perdavimo realiuoju laiku bendrovė „Global IP Solutions“ (GIPS) pranešė, kad „Google“ antrinė įmonė „Google Acquisition Holding“ supirks visas Norvegijoje įsikūrusios GIPS akcijas, mokėdama po 13 Norvegijos kronų už vieną akciją (2,12 USD). Šio sandorio pirkėjui „Google“ sandorio strategijos ir finansų klausimais patarinėjo „SEB Enskilda“.
"Google
"Google
Temos: 1 „Google“

Siūloma kaina už vieną GIPS akciją yra 55 proc. didesnė už 3 pastarųjų mėnesių rinkos kainos vidurkį. „Google“ skaičiuoja, kad visos GIPS akcijos kainuotų 421 mln. Norvegijos kronų (NOK) (68,2 mln. USD).

GIPS akcijos yra kotiruojamos Oslo vertybinių popierių biržoje nuo 2008 m. liepos mėn.

Du rizikos kapitalo fondai, valdantys 52 proc. GIPS įstatinio kapitalo – „Kistefos Venture Capital“ ir „Kistefos Venture Capital II“ – jau pareiškė parduosiantys savo akcijas. Be to, GIPS direktorių taryba išleido rekomendaciją visiems akcininkams priimti šį „Google“ pasiūlymą.

Tarp pagrindinių GIPS produktų pirkėjų yra pasaulio naujųjų technologijų, programavimo sistemų bei telekomunikacijų lyderiai „Citrix“, IBM, „Radvision“, „Google“, „Yahoo!”, „WebEx“, AOL, „Samsung“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius