-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB: gyventojai nepasitiki pensijų sistema, lėšomis senatvei rūpinasi patys

Lietuvos gyventojų pasirengimo pensijai rodiklis per pastaruosius trejus metus nepakito. O pasitikėjimas pensijų sistema per trejus metus mažėja, rašo BNS. 
Senjorai
Senjorai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 SEB bankas Pensija

Nors per metus pagerėjo gyventojų elgsena ruošiantis senatvei, daugiau žmonių ėmė taupyti, tačiau sumenko jų žinios apie pensijų sistemą, krito ir pasitikėjimas ja, rodo trečią kartą SEB banko iniciatyva apskaičiuotas Baltijos šalių gyventojų pasirengimo pensijai rodiklis.

Praėjusių metų pabaigoje 28 proc. Lietuvos gyventojų tikėjo, kad valstybė pasirūpins jų pensija, tačiau šiemet sausį, atlikus papildomą tyrimą, jų dalis sumažėjo iki 18 procentų. Pusė gyventojų mano, kad tik jie patys gali pasirūpinti savo pajamomis senatvėje.

Pasak SEB gyvybės draudimas generalinės direktorės Sonatos Gutauskaitės Bubnelienės, tyrimas parodė, kad du iš dešimties apklaustųjų galvoja, kad žino apie pensijų sistemą, mokesčių dydžius, bet patikrinus, kiek iš tų tikrai žino, paaiškėjo, kad jų tėra 15 procentų.

„Žinančių ir besidominčių, kokia bus jų pensija mažėja“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė S.Gutauskaitė Bubnelienė. Anot jos, maždaug pusė apklaustųjų net nežino, kaip yra investuojami jų pinigai.

Pasitikėjimas pensijų sistema per trejus metus mažėja. 2014 metais šis rodiklis buvo 31 proc., 2015-aisiais – 27 proc., pernai gruodį – 29 proc., o šių metų sausį – 26 procentai.

S.Gutauskaitės Bubnelienės teigimu, mažiausiai pensijų sistema Lietuvoje pasitiki išsilavinę, daugiau negu 1 tūkst. eurų uždirbantys 50-55 metų gyventojai, dažniausiai – moterys.

SEB užsakymu 2016 metų gruodį buvo apklausta 500 30-55 metų Lietuvos gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius