Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB: išvengsime nereguliuojamo Graikijos bankroto

Pasaulio finansų rinkose nuotaikos nevienodos. Viena vertus, gerai, kad Graikijos derybos su privačiais investuotojais pagaliau artėja į pabaigą ir nereguliuojamo bankroto, panašu, išvengsime. Kitą vertus, pasak naujausių rodiklių JAV ūkio pagerėjimo ženklai yra silpni ir nėra pakankamai ryškūs visose šalies valstijose, „Biržos laikmatyje“ trečiadienį rašo SEB bankas.
Protestuotojai prie Graikijos parlamento
Protestuotojai prie Graikijos parlamento / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki Graikijos derybų su privačiais investuotojais pabaigos liko vienas žingsnis – tai pareiškė Graikijos finansų ministras. Pasak jo, derybos privalo būti pabaigtos iki šio sekmadienio. „Bloomberg“ duomenimis, investuotojams mainais už sutikimą nurašyti apie 70 proc. skolų ketinama siūlyti galimybę atgauti daugiau investuotų lėšų, jei Graikijos ūkis atsigaus sparčiau.

Pagal specialios su Graikijos BVP augimu susietos išvestinės finansinės priemonės sąlygas, privatūs investuotojai gautų didesnes palūkanas, jei šalies metinis ūkio augimas viršytų tam tikrą iš anksto nustatytą dydį. Dėl šių priemonių investuotojų bendras nuostolis dėl Graikijos skolų restruktūrizavimo galėtų būti iki 3 proc. punktų mažesnis.

Investuotojų optimizmą atvėsino netikėtai prastos žinios iš JAV. Du pasitikėjimo rodikliai – Čikagos gamintojų ir Konferencijos tarybos vartotojų pasitikėjimo rodikliai – sausį netikėtai pablogėjo. Panašu, kad pagerėjimo ženklai, apie kuriuos galėjom spręsti iš kitų JAV rodiklių sausį, kol kas dar nėra pakankamai stiprūs ir ryškūs visose JAV valstijose ir visuose ūkio segmentuose, o ilgalaikes išvadas daryti dar anksti.

Trečiadienį „Facebook“ pateiks reikalingus dokumentus viešajam akcijų platinimui (IPO). Prognozuojama, kad „Facebook“ pirminis akcijų platinimas taps didžiausias visų laikų technologijų bendrovės IPO, kurio metu bus pritraukta apie 10 mlrd. JAV dolerių, „The Wall Street Journal“ žiniomis visa bendrovės vertė išplatinus akcijas bus 75-100 mlrd. JAV dolerių.

Oficialiai nepatvirtintomis „Bloomberg“ žiniomis, tarpininkauti sandoriui „Facebook“ nusamdė banką „Morgan Stanley“. Pastarasis bankas jau turi įdirbį atvesdamas sparčiai augančias Silicio slėnio technologijų bendroves į biržą. Pernai „Morgan Stanley“ padėjo sėkmingai išplatinti „Groupon“, „Zynga Inc“, „Yandex NV“, „LinkedIn“ akcijas. O dar seniau šis bankas vienas buvo iš tarpininkų atvedant į biržą dabartinius milžinus – „Google“ (2004) ir „Apple“ (1980).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius