Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB: vartojimo kreditai šiemet imami būstui įrengti arba automobiliui pirkti

SEB bankas per pirmą šių metų pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, suteikė 20 proc. daugiau vartojimo kreditų – iš viso per 3,5 tūkstančio. Vidutinė tokio kredito suma taip pat padidėjo – nuo 11 iki 12 tūkst. litų. Banko duomenimis, šiuo metu dažniausiai gyventojai lėšas skolinasi būsto remontui ar jo įrengimui ir automobiliui pirkti.
Mokesčiai
Mokesčiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Paskola

„Gyventojai į banką ateina gerai įvertinę savo finansinę situaciją ir poreikius, skolinasi tikslią pinigų sumą konkretiems pirkiniams įsigyti. Kaip ir anksčiau, skolinamasi labai įvairiems poreikiams, pavyzdžiui, kelionėms, medicinos paslaugoms, bet dažniausiai gyventojai nurodo ketinantys atnaujinti būstą, pagerinti buitį ar įsigyti automobilį“, – sako SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

SEB banko statistikos analizė rodo, kad vartojimo kreditais daugiausia domisi didžiųjų miestų gyventojai. Šiemet 6 iš 10 vartojimo paskolą SEB banke ėmę gyventojai yra iš Vilniaus ir Kauno. Tokiomis paskolomis domisi 25–55 metų gyventojai. Pastaruoju metu pastebima, kad aktyviau vartojimo kreditus ima jaunesni, 25–34 amžiaus, gyventojai, o vyresnių, 45–54 metų amžiaus grupės, gyventojų finansavimo poreikiai šiek tiek mažėja.

„Tokius pokyčius pirmiausia reiktų sieti su finansinėmis galimybėmis. Vyresniųjų žmonių pajamos kur kas labiau priklauso nuo bendros darbo rinkos ir ekonominių pokyčių. Be to, vyresni žmonės laikui bėgant linkę turėti kuo mažiau įsipareigojimų. Tuo tarpu jaunesni žmonės gali greičiau ir lanksčiau prisitaikyti prie ekonominių pokyčių, keisti darbo vietą ir taip užsitikrinti pajamų stabilumą“, – sako V. Doveika.

Banko duomenimis, tiek pernai, tiek šiemet absoliuti dauguma ėmusiųjų vartojimo kreditus skolinosi litais, o vidutinis tokio kredito terminas SEB banke išlieka beveik nekintantis – 3,5 metų (ilgiausias terminas – 5 metai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius