Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas imasi mažinti pensijų fondų administravimo mokestį

Antradienį Seime po pateikimo pritarta Algirdo Syso užregistruotam Pensijų kaupimo įstatymo pakeitimo projektui. Juo siekiama sumažinti pensijų fonduose kaupiamų lėšų administravimo kaštus iki 0,5 procento.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

"Norėtųsi, jog kuo didesnė lėšų suma būtų skirta pensijai, o ne administravimui", - teigė A.Sysas.

„Tiesa ta, jog pensijų fondų pajamingumas ir pelningumas tiesiogiai priklauso nuo šių fondų dalyvių lėšų administravimo kaštų. Tačiau, iš principo, pensijų fondai turėtų būti skirti tam, kad asmenys galėtų sukaupti kuo didesnę sumą būsimai pensijai. Būtent todėl norėtųsi, jog kuo didesnė lėšų suma būtų skirta pensijai, o ne minėtų lėšų administravimui“, – sako Seimo Pirmininko pavaduotojas A. Sysas.

Pasak socialdemokrato, Pensijų kaupimo įstatymo 16 str. pakeitimu būtent ir siekiama sumažinti pensijų fondų dalyvių lėšų administravimo kaštus, darant mažesnius atskaitymus iš pensijų turto. Tai ypač aktualu asmenims, kurie sustabdė ar ketina sustabdyti įmokų į pensijų fondus mokėjimą. Tokiu būdu, kai papildomai lėšos nebeįnešamos, o tik paliekamos dalyvauti pensijų fonde jau įneštos lėšos, atskaičius jų administravimo kaštus, kyla grėsmė toms lėšoms mažėti ar net išnykti.

Pagal šiuo metu galiojančias nuostatas, įstatyme yra nustatyti atskaitymai, kurie gali sudaryti ne daugiau kaip 0,65 procento konservatyvaus investavimo pensijų fonde ir ne daugiau kaip 1 procentą kitokiame pensijų fonde dalyvio pensijų sąskaitoje apskaičiuotų lėšų vidutinės metinės vertės.

Seime po pateikimo pritarus įstatymo pakeitimo projektui, jį numatyta svarstyti rudens sesijoje. Iki tol išvadą dėl projekto turi pateikti ir Vyriausybė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius