Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas linkęs ratifikuoti ES susitarimus su Singapūru ir Vietnamu dėl investicijų apsaugos

Lietuva ketina ratifikuoti Europos Sąjungos (ES) ir Singapūro bei Vietnamo investicijų apsaugos susitarimus. Seimas antradienį po svarstymo jiems pritarė, galutinis balsavimas – kitame posėdyje.
Singapūras
Singapūras / Shutterstock.com nuotr.

Europos reikalų bei Užsienio reikalų komitetų narės Laimos Liucijos Andrikienės teigimu, tai naujos kartos susitarimai – pirmieji vien dėl investicijų apsaugos, – sudaryti tarp ES ir trečiųjų šalių.

Pasak jos, juos ratifikavus ES investuotojai Singapūre nebus diskriminuojami, palyginti su Singapūro investuotojais ES. Be to, jie bus tinkamai apsaugoti nuo neteisėto nuosavybės nusavinimo.

„Singapūras yra aštuntas, o iš ASEAN (angl. Association of South-East Asian Nations) regiono šalių – pirmas pagal ES tiesioginių užsienio investicijų dydį. (...) Singapūro investicijos ES ir ES investicijos Singapūre artėja prie pusės trilijono eurų. Daugiau nei 10 tūkst. Europos įmonių turi savo regioninius biurus Singapūre“, – teigė L.L.Andrikienė.

„Jai būdinga sparčiausiai regione auganti vidurinioji klasė ir jauna, dinamiška darbo jėga, pasižyminti aukštu raštingumu ir išsilavinimu, palyginti nedideli darbo mokesčiai, geras susisiekimas ir centrinė padėtis ASEAN regione. Tai neabejotinai yra privalumai žiūrint investuotojų akimis“, – kalbėjo Seimo narė.

Vietnamas, anot jos, yra kitokia valstybė – besivystanti šalis su „gyvybinga ekonomika“. Šalies infrastruktūros ir investicijų poreikis labai viršija jo turimą viešųjų lėšų sumą: „Taigi, investicijos yra labai pageidaujamos ir laukiamos“.

L.L.Andrikienė akcentavo pagerėjusią Vietnamo prekybos, verslo ir investicijų aplinką, bet išskyrė politinių kalinių ir vaikų darbo problemas.

„Vietname yra ir politinių kalinių, ten yra naudojamas vaikų darbas, todėl ES šiuo susitarimu su Vietnamu tarsi tiesia ranką ir skatina Vietnamą sutvarkyti, išspręsti šias problemas“, – pristatydama ratifikuoti teikiamus susitarimus teigė L.L.Andrikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius