Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas padidino baudas „zuikiams“

Seimas padidino baudas už važiavimą be bilieto. Didesnes baudas mokės ir įsigijusieji bilietą su nuolaida be teisės į tokią lengvatą.
Klaipėdos autobusuose keleiviai ir kontrolieriai susirėmė ne vieną kartą.
Klaipėdos autobusuose keleiviai ir kontrolieriai susirėmė ne vieną kartą. / "15min" nuotr.
Temos: 1 Seimas

Taip pat numatytos baudos už atsisakymą mokėti už taksi paslaugas arba melagingą iškvietimą, už neapmokėjusių už kelionę žmonių vežimą.

Seimas trečiadienį priėmė atitinkamas Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas. Neapmokėto bagažo vežimas žmogui kainuos 10–20 litų. Tėvai, vežantys vaikus nuo 7 iki 14 metų be bilieto, turės mokėti baudą nuo 40 iki 80 litų.

Jeigu keleiviai važiuos įsigiję bilietą su nuolaida, tačiau nepateiks tokią lengvatą suteikiančių dokumentų, jiems grės bauda nuo 20 iki 40 litų. Keleivių važiavimas be bilieto arba įsigijus bilietą su nuolaida, neturint teisės į tokią lengvatą, užtrauks baudą nuo 60 iki 100 litų.

Už atsisakymą sumokėti už važiavimą taksi arba už taksi iškvietimą nustatyta bauda nuo 60 iki 100 litų.

Bauda nuo 250 iki 500 litų grės vairuotojams už keleivių vežimą be bilieto ar nesilaikant nustatyto tarifo arba keleivių, įsigijusių bilietą su nuolaida, tačiau nepateikusių lengvatą suteikiančių dokumentų, vežimą.

Ne iš anksto sudarytos ar neturinčios bendro kelionės tikslo keleivių grupės rinkimas ar vežimas arba keleivių grupės vežimas nepateikus iš anksto sudarytos keleivių vežimo sutarties ar keleivių vežimo lapo, pateikus neužpildytus dokumentus, vairuotojui grės bauda 250 iki 500 litų.

Už tuos pačius pažeidimus įmonės vadovui grės bauda nuo 500 iki 1000 litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius