Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas: padidinus akcizą kaitinamojo tabako pakelis brangs 33 centais

Nuo 2020 metų kovo 65 proc. augs kaitinamojo tabako akcizas. Skaičiuojama, kad jo pakelis brangs 33 centais ir kainuos 3,75 euro. Seimas ketvirtadienį priėmė Vyriausybės teiktas Akcizų įstatymo pataisas: už balsavo 65 Seimo nariai, prieš –11, o susilaikė 25. 
Rūkalai
Kaitinamasis tabakas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Biudžeto ir finansų komiteto atstovas „valstietis“ Viktoras Rinkevičius patikino, kas akcizo kėlimas „šešėlio“ nepadidins arba, anot jo, nebent „labai nežymiai“.

Sveikatos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, nėra jokių įrodymų, kad kaitinamojo tabako poveikis yra mažesnis nei įprastų cigarečių, o liberalas Simonas Gentvilas tvirtino, kad kaip tik yra atvirkščiai.

Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas suskaičiavo, kad 65 proc. padidinus akcizą, kaitinamojo tabako produktai brangs 33 centais ir bus 20 centų pigesni nei cigaretės.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Aušrinė Armonaitė nurodė, kad pakelis šių rūkalų Lietuvoje kitąmet kainuos 3,75 euro.

„Baltarusijoje jis kainuoja 1,63 euro, Kaliningrade – 2,15 euro, Lenkijoje – 3,25 euro, o Latvijoje – 3,40 euro“, – lygino A.Armonaitė.

Finansų ministerija iš šio akcizo planuoja gauti papildomai apie 6 mln. eurų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius