-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas patvirtino skylėtą kitų metų „Sodros“ biudžetą

Ketvirtadienio vakarą parlamentas patvirtino „Sodros“ biudžetą. Numatomas „Sodros“ biudžeto deficitas – 1,7 mlrd. Lt.
„Sodra”
„Sodra” / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Sodros” biudžeto projekte numatoma, kad išlaidos kitąmet sieks  per 11,36 mlrd. Lt, o pajamos – beveik 9,7 mlrd. Lt.  Išlaidos viršytų pajamas 1,684 mlrd. Lt, dėl to biudžetas bus deficitinis.

Anksčiau Andriaus Kubiliaus Vyriausybės parengtame projekte buvo numatyta, kad  pajamos sieks apie 12,2 mlrd. Lt, išlaidoms – beveik 14 mlrd. Lt (per 2,6 mlrd. Lt iš jų bus pervesti į privalomojo sveikatos draudimo fondą).

„Sodros“ biudžeto projekte numatoma, kad pervedimai į privačius pensijų fondus didės iki 2,5 proc. (šiemet buvo sumažinti iki 1,5 proc.).

Daugiausia pinigų kitąmet bus išmokėta pensininkams – 8,2 mlrd. Lt. Ligos ir motinystės socialinio draudimo išmokoms kitais metais numatoma skirti per 1 mlrd. 234,5 mln. litų, nedarbo socialiniam draudimui – apie 408 mln. litų, nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialiniam draudimui – beveik 59 mln. litų. Numatoma, kad lėšos, pervedamos į pensijų fondus – beveik 508 mln. litų.

Priminsime, kad 2012 metų vienuolikos mėnesių „Sodros“ biudžeto deficitas jau beveik pasiekė 2 mlrd. Lt. Pernai Seimas patvirtino „Sodros“ biudžetą su didesniu nei 2,3 mlrd. Lt deficitu.

Seimas ketvirtadienį ketina priėmė ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetą. Palyginti su anksčiau teiktu projektu, išlaidos ir pajamos auga po 34 mln. Lt.

PSDF biudžeto pajamos ir išlaidos turėtų siekti po 4,122 mlrd. Lt. Ketinama skirti daugiau lėšų sveikatos priežiūros paslaugoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius