Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas pritarė tarnautojų ir pareigūnų algų didinimui

Seimas po biudžeto priėmimo pritarė valstybės politikų, teisėjų, pareigūnų, tarnautojų, biudžetinių įstaigų pareiginės algos bazinio dydžio didinimui.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Politikų, pareigūnų ir tarnautojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinis dydis 2019 metais naujoje mokesčių sistemoje sieks 173 eurus. Palyginimui – dabar galiojantis dydis siektų 170,79 euro, jei būtų taikomas kitų metų apmokestinimas. Tai kiek paaugins iš biudžeto apmokamų darbuotojų atlyginimus.

Atskira pataisa teikiami nauji algos pastoviosios dalies koeficientai, juos siūloma didinti pedagogams, kvalifikuotiems darbuotojams ir vadovams.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija 15min aiškina, kad Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatyme didinami kai kurie minimalūs pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientai.

„Padidėjimas siekia apie 30 Eur. Tai susiję su minimalios algos didinimu nuo 2019 m. sausio 1 d. Didėjant minimaliai algai, būtina didinti ir minimalius pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus, nes minimalaus atlyginimo padidinimas visuomet tampa papildoma motyvacija didinti ir kitas algas, kurios mokamos už kvalifikuotą darbą“, – teigiama 15min atsiųstame komentare.

Šiam tikslui valstybės biudžete yra skiriama 16 mln. eurų.

„Bazinio dydžio didinimas iki 173 eurų (pagal naują mokesčių sistemą) palies visus darbuotojus ir tarnautojus, kurių darbo užmokestis reguliuojamas Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymu. Tai apima valstybės tarnautojus, pareigūnus, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojus (tarp jų ir mokytojus, socialinius darbuotojus), politikus, teisėjus“, – teigiama komentare ir skaičiuojama, kad šiam tikslui valstybės biudžete skirta 33,54 milijono eurų.

Šiam tikslui valstybės biudžete skiriama 33,4 mln. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, padidinus bazinį dydį, nuo kitų metų biudžetininkų algos augs maždaug 6–42 eurais „į rankas“, rašo BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius