Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas svarstys pataisas, kuriomis siekiama užtikrinti efektyvesnį draudimo sutarčių vykdymo procesą

Finansų ministrė Gintarė Skaistė Seimui pristatė europinį Draudimo įstatymo pataisų projektą ir lydimuosius teisės aktus, kuriais siekiama įgyvendinti europinės direktyvos pakeitimus ir užtikrinti informacijos keitimąsi tarp institucijų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Seime
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Draudimo įstatymo pataisų projektu siūloma nustatyti priežiūros institucijai reikalavimą teikti tam tikrą informaciją kitų Europos ekonominės erdvės valstybių priežiūros institucijoms ir Europos draudimo ir profesinių pensijų institucijai, kai draudimo ar perdraudimo įmonė vykdo ar ketina vykdyti veiklą, naudodamasi įsisteigimo teise ar teise teikti paslaugas. Taip pat siūloma reglamentuoti, kad draudikai ir draudimo tarpininkai, vykdydami draudimo sutartį ir pareigą tirti draudžiamojo įvykio aplinkybes, turi teisę gauti ir toliau tvarkyti duomenis apie apdraustojo ir nukentėjusio trečiojo asmens sveikatos būklę, ligas, sveikatos sutrikimus, patirtas traumas ir mirties priežastis, suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas be apdraustojo ar nukentėjusio trečiojo asmens sutikimo.

Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisų projekto siūloma įtvirtinti reikalavimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai tam tikrą informaciją teikti ne Europos priežiūros institucijoms, o Europos bankininkystės institucijai.

Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo pataisų projektu numatoma reglamentuoti, kad be paciento sutikimo konfidenciali informacija gali būti suteikiama visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, kuriems tokią teisę suteikia Lietuvos Respublikos įstatymai.

Pasak G. Skaistės, taip siekiama užtikrinti efektyvesnį draudimo sutarčių vykdymo procesą ir draudėjų, apdraustųjų, naudos gavėjų ir nukentėjusių trečiųjų asmenų galimybes greičiau gauti draudimo išmoką, atsisakant reikalavimo gauti sutikimą dėl sveikatos duomenų tvarkymo, ir tuo pačiu nuostatą suderinti su Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu.

Draudimo įstatymo pataisų projektui ES ir lydimiesiems teisės aktams (Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisų projektui ir Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo pataisų projektui) po pateikimo pritarė 104, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė vienas Seimo nariai.

Pagrindiniu šių klausimų svarstyme paskirtas Biudžeto ir finansų komitetas. Seimo posėdyje projektus numatoma svarstyti birželio 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius