Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas svarstys PVM lengvatą maitinimo, sporto ir kultūros sektoriams

Seimas ketvirtadienį svarstys pataisas dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos labiausiai nuo pandemijos nukentėjusiems maitinimo, sporto, kino bei kultūros sektoriams.
Jaunuolis
Lauko kavinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pataisos numato, kad 9 proc. PVM tarifas nuo šių metų liepos iki 2022 metų pabaigos galiotų kavinių, barų, restoranų ir kitų maitinimo įstaigų paslaugoms, nesusijusioms su alkoholiu.

Kultūros srityje lengvata galiotų visų rūšių meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, aktoriams, dainininkams, muzikantams, dirigentams, šokėjams, skaitovams, cirko artistams, taip pat kino, sporto renginiams, klubams, privačių žmonių teikiamoms sporto paslaugoms.

Maitinimo sektorius sako, kad nustačius PVM lengvatą, pigs maisto pristatymas, mažės įmonių skolos ir šešėlis

Renginių organizatoriai prognozuoja susidursiantys su išaugusi konkurencija ir iššūkiais bei galimu darbuotojų stygiumi, nes daug jų iš renginių organizavimo sektoriaus išėjo į reklamos ar statybos sektorius.

Kino rodytojai įspėja, kad atlaisvinus suvaržymus kino teatrams prireiks pusantrų metų atsistoti ant kojų ir sugrįžti į buvusią situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius