-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seimo komitetai – prieš, kad profsąjungos gautų 3 proc. GPM paramą

Du Seimo komitetai siūlo neleisti gyventojams skirti didesnės gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalies profesinėms sąjungoms.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas tokį sprendimą trečiadienį priėmė, nutaręs, kad 3 proc. GPM atseikėti tik profesinėms sąjungoms, diskriminuotų kitas visuomenines organizacijas. Už didesnį profsąjungų finansavimą balsavo 4 komiteto nariai, prieš – 2 ir susilaikė –3. Komitete dirba 12 Seimo narių

„Pakyla aukščiau visko – gali ir į 2 proc. ir dar į partinį 1 procentą. Ar neprieštarauja Konstitucijai toks išskyrimas vienos organizacijos? Kuo jos svarbiau už vaikų namus, neįgaliųjų organizacijas?“ – klausė konservatorius Mykolas Majauskas.

Komiteto vadovas „valstiečių“ frakcijos deleguotas Stasys Jakeliūnas tikino, kad pataisomis siekiama sudaryti sąlygas gyventojams, kurie nelinkę finansuoti partijų, šias lėšas pervesti profesinėms sąjungoms.

Tokią trijų Seimo „valstiečių“ parengtą pataisą anksčiau iniciatoriams tobulinti pasiūlė atiduoti ir Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Vyriausybė pataisai yra pritarusi.

Projekto iniciatoriai siūlė leisti gyventojams savo GPM dalį profesinėms sąjungoms pervesti papildomai – šalia 2 proc. GPM paramos visuomeninėms, religinėms, biudžetinėms, labdaros organizacijoms ir 1 proc. partijoms.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, gyventojai profsąjungoms arba kitoms visuomeninėms, biudžetinėms organizacijoms, meno kūrėjams gali pervesti 2 proc. savo pajamų mokesčio.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, pernai savo pajamų mokesčio dalį už 2016 metus profsąjungoms pervedė per 8 tūkst. asmenų, tam skyrę 202,5 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius