Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo komitetas pritaria siūlymui valstybines pensijas 5 vaikus auginančioms motinoms mokėti nuo 2014 metų

Antrojo laipsnio valstybinės pensijos daugiavaikėms motinoms, išauginusioms 5-6 vaikus, nuo 2013 metų tikriausiai nebus pradėtos mokėti.
Daugiavaikė šeima
Daugiavaikė šeima / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį pritarė Valstybinių pensijų įstatymo pataisoms, pagal kurias šios pensijos būtų mokamos tik nuo 2014 metų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Statistikos duomenimis, tokių mamų Lietuvoje būtų apie 20 tūkst.ir valstybinių pensijų joms mokėjimas biudžetui kainuotų apie 100 mln. litų.

Pensijos, kurias galėtų gauti 5-6 vaikus pagimdžiusios ar įvaikinusios ir išauginusios iki 8 metų bei gerai išauklėjusios motinos, turėjo būti pradėtos mokėti nuo 2009-ųjų liepos 1-osios, tačiau terminas kasmet buvo atidedamas.

Dabar tokią pensiją gauna motinos, pagimdžiusios ar įvaikinusios 7 ir daugiau vaikų – tokių mamų yra apie 4 tūkstančiai. Šiuo metu antrojo laipsnio valstybinė pensija yra 400 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius