-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo narys Andrius Šedžius įsitikinęs, kad pusė Lietuvos gyventojų per mėnesį uždirba 35 tūkst. litų

Parlamentaras socialdemokratas Andrius Šedžius TV3 laidai „Paskutinė instancija“ pareiškė – beveik pusė lietuvių gauna tokias mėnesines pajamas, kokias gauna jis – apie 10 tūkst. eurų (apie 35 tūkst. Lt) per mėnesį.
Seimo narys Andrius Šedžius
Andrius Šedžius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Aš manau, kad aš gyvenu lygiai taip pat, kaip gyvena, na, galbūt nebūsiu labai optimistiškas, bet, sakykim, 50 proc. Lietuvos gyventojų. Na, aš manau, kad mano kaimynas gyvena dar prabangiau negu aš. Tikrai manau, kad didžioji pusė Lietuvos žmonių gyvena iš panašių pajamų. Aš manau, kad mėnesio pajamos sudaro 10 tūkst. eurų“, – pareiškė Seimo narys.

Šį parlamentaro pasisakymą galima išvysti vaizdo įrašų svetainėje „YouTube“. Laidos ištrauka, kurioje A.Šedžius prilygina save „vidutiniokams“, sparčiai populiarėja tarp internautų, jos nuoroda aktyviai platinama socialiniame tinkle „Facebook“.

VIDEO: Paskutinė Instancija: Andrius Šedžius ir kiti 50% Lietuvos gyventojų

Tik gal ta pusė Lietuvos nelabai su pinigais tvarkytis moka, nes, priešingai nei A.Šedžius, nėra milijonieriai. Pernai parlamentaras deklaravo turto daugiau nei už 8,6 mln. Lt.

Tuo metu Statistikos departamento duomenimis, žemiau skurdo ribos 2010 metais gyveno net penktadalis žmonių ( 670 tūkst. šalies gyventojų).

Skurdo rizikos riba 2010 m. buvo 701 Lt per mėnesį vienam gyvenančiam asmeniui ir 1 472 Lt šeimai, susidedančiai iš dviejų suaugusių asmenų ir dviejų vaikų iki 14 metų amžiaus.

Skurdo rizikos zonoje dažniausiai atsiduria vaikai iki 18 metų. Vaikų iki 18 metų skurdo rizikos lygis 2010 m. buvo 23,3 proc.

Apie penktadalį šalies gyventojų gauna minimalią mėnesinę algą (800 Lt), ir net vidutinis šalies atlyginimas yra beveik 17 kartų mažesnis nei A.Šedžiaus mėnesinės pajamos.

Darbo biržos duomenimis, šių metų sausio 1 dieną registruotas nedarbas šalyje siekė beveik 10 proc.

Andriaus `edžiaus vonia
Kadras iš „YouTube“/Prabangi vonia

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius