Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo narys K.Masiulis reikalauja ištirti, kodėl maistas Lietuvoje brangesnis nei Vokietijoje

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į ūkio ministrą Evaldą Gustą ir prašo ištirti, kodėl maisto produktų kainos Lietuvos parduotuvėse yra aukštesnės nei Vokietijoje bei Baltarusijoje.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę Baltarusijos naujienų tarnyba naviny.by paskelbė informaciją, kad Lietuvoje prekybos centre „Rimi“ daugumos maisto produktų kainos yra aukštesnės nei panašių produktų prekybos centruose „Aldi“ Vokietijoje ir „Evroopt“ Baltarusijoje.

„Galbūt baltarusiai specialiai klaidina vartotojus, tačiau Vokietijoje gyvenantys ar ten dažnai besilankantys tautiečiai patvirtina, kad tikrai kainos prekybos centruose mažesnės nei Lietuvoje. Įvedus eurą atsirado puiki proga valstybinėms institucijoms panagrinėti situaciją rinkoje, ar tarp prekybininkų ir tiekėjų nėra draudžiamų susitarimų ir piktnaudžiavimų, o kainos neaukštinamos dirbtinai“, – sako Seimo narys.

Lietuvoje brangiau nei Vokietijoje kainuoja bananai, juoda duona, citrinos, dešra, sviestas, bulvės, makaronai, aliejus. Triskart brangesni nei Vokietijoje – apelsinai ar miltai, o agurkai – net keturiskart.

Pasak baltarusių naujienų portalo, Lietuvoje brangiau nei Vokietijoje kainuoja bananai, juoda duona, citrinos, dešra, sviestas, bulvės, makaronai, aliejus. Triskart brangesni nei Vokietijoje – apelsinai ar miltai, o agurkai – net keturiskart.

„Lietuvos ūkininkai išaugina daugiau produkcijos, negu jos suvalgoma šalyje, todėl didelę dalį eksportuoja į Vokietiją. Tuo tarpu supirkimo kainos iš ūkininkų Lietuvoje mažesnės nei Vakaruose. Štai 39 savaitę kviečiai Lietuvoje buvo superkami už 479,6 Lt/t, Vokietijoje – už 514,7 Lt/t; rugiai Lietuvoje – 406,5 Lt/t, Vokietijoje – 503,8 Lt/t; rapsai Lietuvoje – 980,9 Lt/t, Vokietijoje – 1003,7 Lt/t. Tai kaip gali iš lietuviškų kviečių iškepta duona Vokietijoje būti pigesnė nei pas mus? O kur dar krizė Rusijoje, dėl kurios kainos mūsų šalyje turėjo sumažėti“, – klausia K.Masiulis.

Lietuvoje prekybos politiką formuoja ir įgyvendina Ūkio ministerija, konkurencinę aplinką stebi Konkurencijos taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius