Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 10 /18:51

Seimo pirmininkė vyks į Taivaną ir Japoniją

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kitos savaitės pabaigoje išvyks į Taivaną, vėliau – į Japoniją, antradienį pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.
Lukas Balandis / BNS nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen

Seimo pirmininkė į Taivaną vyks kartu su keturiolikos Lietuvos įmonių ir keturių verslo asociacijų atstovais, misijos tikslas – bendradarbiavimo galimybių plėtra informacinių technologijų ir inovacijų srityse.

„Taivanas – vis daugiau bendradarbiavimo galimybių suteikiantis partneris plėtojant Lietuvos aukštųjų technologijų sektorių. Vertiname pirmuosius Taivano žingsnius mezgant technologinius, investicinius, kitus verslo ir ekonominius ryšius su Lietuva ir skatiname žengti toliau. Ekonominio bendradarbiavimo plėtra ir yra pagrindinis šios misijos tikslas“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak pranešimo, Seimo pirmininkė ir verslo delegacija dalyvaus didžiausiame Taivano finansinių technologijų renginyje „Fintech Taipei 2023“, Lietuvos verslo galimybių pristatymo renginiuose, aplankys neseniai atidarytą Lietuvos lazerių laboratoriją, aptars ekonominio bendradarbiavimo galimybes su Taivano pareigūnais.

Verslo misijoje taip pat dalyvaus finansų viceministrė, Lietuvos banko Finansų rinkos plėtros vadovas, Inovacijų agentūros ir Lietuvos verslo konfederacijos atstovai.

Taivane numatoma pasirašyti du – sveikatos srities ir dvigubo apmokestinimo išvengimo – susitarimo memorandumus. Antrasis, pasak parlamento vadovės, sukurs sąlygas didesnėms Taivano investicijoms Lietuvoje.

Seimo Pirmininkė iš Taivano vyks į Japoniją, kurios parlamente surengs susitikimų, o Čijunės Sugiharos gimtajame Mino mieste atidarys didžiausią metų Lietuvos kultūrinį renginį Japonijoje „Lithuania NOW“.

Pranešime nurodoma, kad spalio 21–29 dienomis numatytas vizitas vyks įgyvendinant vasarą patvirtintą Lietuvos Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategiją, plėtojant ekonominius ir kultūrinius ryšius su regionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius