Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimui pateiktas PSDF biudžeto projektas

Seimui pristatytas patobulintas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto projektas, toliau Seimas jį svarstys gruodžio 20-ąją.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pristatydamas PSDF biudžeto projektą, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pakartojo, kad siekiant pritraukti daugiau lėšų, ateityje gali būti įvedamas papildomas savanoriškas sveikatos draudimas.

„...kuris leistų įlieti lėšų į sistemą. Tam, kad galėtume tai padaryti, mes turėtume apsibrėžti papildomo savanoriško draudimo objektą ir pasakyti aiškiai, ką už šituos pinigus, kuriuos mes visi sumokam, valstybė gali leisti apmokėti, kas yra kokių nors papildomų kitų įmokų ir draudimų klausimas“, – Seime sakė A.Veryga.

Ankstesnės Vyriausybės parengtą dokumentą naujasis Seimas buvo grąžinęs tobulinti.

Kitais metais numatoma į PSDF biudžetą gauti 1,574 mlrd. eurų pajamų ir tiek pat išlaidų – 9,5 proc., arba 136,8 mln. eurų daugiau nei numatoma šiemet.

Prognozuojama, kad 2017 metais PSDF pajamas sudarys: privalomojo sveikatos draudimo įmokos – beveik 1,091 mlrd. eurų, valstybės biudžeto įmokos ir asignavimai – 464,5 mln. eurų, savanoriškos asmenų įmokos – apie 2 mln. eurų, išieškomos ar grąžinamos lėšos už Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetui padarytą žalą – beveik 2,4 mln. eurų. Lėšos, grąžintinos pagal gydymo prieinamumo gerinimo ir rizikos pasidalijimo sutartis, sudarytų 13 mln. eurų.

Pagrindinę PSDF biudžeto išlaidų dalį, t. y. daugiau nei 70 proc. visų išlaidų, sudarytų lėšos sveikatos priežiūros paslaugų išlaidoms apmokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius